
Neskutočne lahodný domáci šalátik, ktorý sa dá servírovať aj príloha napr. k mäsku...
2 | kusov | ľadový šalát |
4 | polievkové lyžice | majonéza |
1 | polievková lyžica | horčica |
2 | polievkové lyžice | kečup |
2 | kusov | kyslá uhorka |
1 | kus | vajce |
1 | štipka | soľ |
1 | čajová lyžička | kryštálový cukor |
1 | štipka | mletá paprika štipľavá |
1 | zväzok | bazalka |
Umytý a odstredený šalátik si natrháme na kúsky, alebo ak použijeme mix rôznej zeleniny /šalátové uhorky, reďkovky, rajčiny, paprika a pod./ tú nakrájame na kúsky. Pripravený šalát alebo zeleninku rozdelíme do 4 misiek a prelejeme pripraveným dresingom a posypeme nasekanou bazalkou alebo všetko presypeme do väčšej misy, zalejeme dresingom a zľahka zamiešame. DRESING: v miske si zmiešame majonézu, kečup, horčicu, pridáme, soľ, cukor podľa chuti a pálivú mletú červenú papriku. Sterilizované uhorky a vajíčko uvarené natvrdo najemno nasekáme alebo nastrúhame na hrubom strúhadle, pridáme k dresingu a zalejeme zeleninu, povrch posypeme nasekanou bazalkou...dáme zachladiť a podávame.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Pekinské placky
Martuška 123 | Pekinské placky
Pekinské placky
Recept na výborný nedeľný obed z kuracích pŕs. Vďaka marináde so sójovou omáčkou budú ozaj výborné.
Kysnuté cesto na závin aj rožky - bez kysnutia
JarushkaD | Záviny bez kysnutia
Kysnuté cesto na závin aj rožky - bez kysnutia
Tento recept mám od mojej mamy, takže má určite viac ako 50 rokov. Je výborný. V ceste je droždie, ale netreba čakať na kysnutie. Cesto je výborné na záviny, rožky, šatôčky...