
Tradičný zákusok
Cesto: | ||
4 | kusov | vajce |
260 | gramov | práškový cukor |
260 | gramov | hladká múka |
3⁄4 | hrnček | mlieko |
1⁄4 | hrnček | olej |
2 | polievkové lyžice | kakao |
3⁄4 | balík | prášok do pečiva |
Krém: | ||
150 | gramov | práškový cukor |
250 | gramov | maslo |
1 | kus | Zlatý klas |
500 | millilitrov | mlieko |
2 | balíky | vanilkový cukor |
1 | polievková lyžica | rum |
Poleva: | ||
100 | gramov | maslo |
100 | gramov | čokoláda |
Postup na cesto:
Rozdelíme si žltka od bielok. žltka zmiešame z 26 dkg cukru, prilievame pomaly olej, mlieko, prisypeme múku a prášok do pečiva vymiešame Pripravíme si z bielkov sneh pridáme do masy a zmiešame. Pripravíme si formy na metrový natreté a vysypane mukou .Masu rozdelíme na dve polovice do druhej zmiešame 2 lyžice kakaa.
Nalejeme do dvoch foriem a pečieme vo vyhriatej rúre 30-35 minút na 180´C
Krém:
Medzi tým si spravíme hustý vanilkový krém podla návodu na obale zlatého klasu. Miešame do vychladnutia aby sa nám nespravila šupa. vymiešame si 15dkg cukru z 25dkg masla. Pomaly do masla pridávame hustý puding za stáleho miešania nakoniec pridáme 2 lyžice rumu.
Upečene cesto si porozdelujeme po rebrách a striedame kakaový zo žltým natierame krémom a spájame. Zvyšným krémom potrieme vrch zákuska.
Výjdu nám dva metrové kusy. Nakoniec si spravíme čokoládovú polevu z masla a cokolády ktorú sme si spravili nad parou. Potrieme zákusok a dáme stuhnúť.
Ked sa budeme chystať ho jesť krájame to šikmo aby to malo pekný tvar. U nás dlho nevydrží robievam ho na vianoce aj k Novemu roku.
Jój, metrový...ten som už dávno nerobila
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Mnam, je vynikajuci, polovica uz je fuč
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Koláčik je fajnovýýýý
, robila som na Vianoce a aj vďaka nemu som pribrala cez sviatky 4 kg. No, čo...zabijem sa, že tak dobre pečiem a varím????????
