
neskutočne svieža torta na sviatočné i všedné dni, ktoré si chcem spríjemniť...
Ingrediencie
300 | gramov | malinový jogurt |
250 | millilitrov | smotana na šľahanie |
2 | polievkové lyžice | prášková želatína |
4 | polievkové lyžice | voda |
150 | gramov | biela čokoláda |
200 | gramov | maliny |
800 | millilitrov | voda |
100 | millilitrov | malinový sirup |
3 | polievkové lyžice | prášková želatína |
Postup
Upečieme korpus, tri recepty na korpus nájdete na konci receptu.
Korpus si necháme v tortovej forme vychladnúť.
Smotanu na šľahanie dotuha vyšľaháme, postupne primiešame 100g rozpustenej, nie horúcej bielej čokolády, zľahka vmiešame oba smotanové malinové jogurty.
2 PL želatíny vsypeme do 4 PL horúcej vody a necháme rozpustiť, časť pripraveného krému vmiešame do rozpustenej želatíny aby sa nám nezrazila a celú túto zmes vmiešame späť do krému, nakoniec zľahka vmiešame zvyšok nasekanej bielej čokolády.
Rozotrieme po tortovom korpuse, ktorý si necháme v tortovej forme (postačí ponechať len tú obruč).
Maliny opláchneme, necháme obschnúť a rovnomerne posypeme po povrchu krému.
Do 800 ml horúcej vody, vsypeme 3 PL želatíny a necháme rozpustiť, primiešame malinový sirup, necháme vychladnúť na izbovú teplotu a zalejeme maliny. Necháme stuhnúť v chladničke aspoň 12 hodín.
Recepty na korpusy
Svetlý korpus
2 vajcia vyšľahať dohusta s 2 PL kryštálového cukru, pridať po 1 PL oleja a vody, prešľahať, nakoniec vmiešať 4 PL polohrubej múky zmiešanej s 1 ČL kypriaceho prášku - piecť v tortovej forme /vymastenej a múkou vysypanej/ na 180 °C, 15 min.
Kakaový korpus
to isté ako pri piškótovom, len namiesto 4 PL múky dať 3 PL múky a 1 PL kakaa... alebo ako ja som urobila
Red velvet korpus
125g hladkej múky, 1 ČL kakaa, 1/4 ČL soli spolu v jednej miske zmiešať...55g zmäknutej Hery + 150g kryštálového cukru + 2 menšie vajíčka spolu vyšľahať v druhej miske...v šálke zmiešať 120 ml cmaru s 1/2 balíčkom červenej potravinárskej farby. Do vaječnej zmesi striedavo vmiešame múčnu zmes a pripravený cmar, nakoniec si v šálke zmiešame 1 ČL sódy bikarbóny a 1 ČL octu, pridáme do cesta a pečieme v tortovej forme /vymastenej a múkou vysypanej/ na 170 °C, 20 min.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Omeleta
Alica7 | Omeleta
Omeleta
Chutná omeleta s kukuricou alebo hráškom vhodná nielen na raňajky.
Zemiakové bryndzové pirohy
Alica7 | Zemiakové bryndzové pirohy
Zemiakové bryndzové pirohy
Najlepšie domáce pirohy zo zemiakového cesta plnené bryndzovo-zemiakovou plnkou.