reklama

Malinovo - jogurtová torta...

Pridal/a anjeli dňa 28. 07. 2013 - 17:39 - Recepty anjeli
Malinovo - jogurtová torta..., Torty, recept, anjeli

reklama

neskutočne svieža torta na sviatočné i všedné dni, ktoré si chcem spríjemniť...

Ingrediencie
300 gramov malinový jogurt
250 millilitrov smotana na šľahanie
2 polievkové lyžice prášková želatína
4 polievkové lyžice voda
150 gramov biela čokoláda
200 gramov maliny
800 millilitrov voda
100 millilitrov malinový sirup
3 polievkové lyžice prášková želatína
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Upečieme korpus, tri recepty na korpus nájdete na konci receptu.

Korpus si necháme v tortovej forme vychladnúť.

Smotanu na šľahanie dotuha vyšľaháme, postupne primiešame 100g rozpustenej, nie horúcej bielej čokolády, zľahka vmiešame oba smotanové malinové jogurty.

2 PL želatíny vsypeme do 4 PL horúcej vody a necháme rozpustiť, časť pripraveného krému vmiešame do rozpustenej želatíny aby sa nám nezrazila a celú túto zmes vmiešame späť do krému, nakoniec zľahka vmiešame zvyšok nasekanej bielej čokolády.

Rozotrieme po tortovom korpuse, ktorý si necháme v tortovej forme (postačí ponechať len tú obruč).

Maliny opláchneme, necháme obschnúť a rovnomerne posypeme po povrchu krému.

Do 800 ml horúcej vody, vsypeme 3 PL želatíny a necháme rozpustiť, primiešame malinový sirup, necháme vychladnúť na izbovú teplotu a zalejeme maliny. Necháme stuhnúť v chladničke aspoň 12 hodín.

Recepty na korpusy

Svetlý korpus

2 vajcia vyšľahať dohusta s 2 PL kryštálového cukru, pridať po 1 PL oleja a vody, prešľahať, nakoniec vmiešať 4 PL polohrubej múky zmiešanej s 1 ČL kypriaceho prášku - piecť v tortovej forme /vymastenej a múkou vysypanej/ na 180 °C, 15 min.

Kakaový korpus

to isté ako pri piškótovom, len namiesto 4 PL múky dať 3 PL múky a 1 PL kakaa... alebo ako ja som urobila

Red velvet korpus

125g hladkej múky, 1 ČL kakaa, 1/4 ČL soli spolu v jednej miske zmiešať...55g zmäknutej Hery + 150g kryštálového cukru + 2 menšie vajíčka spolu vyšľahať v druhej miske...v šálke zmiešať 120 ml cmaru s 1/2 balíčkom červenej potravinárskej farby. Do vaječnej zmesi striedavo vmiešame múčnu zmes a pripravený cmar, nakoniec si v šálke zmiešame 1 ČL sódy bikarbóny a 1 ČL octu, pridáme do cesta a pečieme v tortovej forme /vymastenej a múkou vysypanej/ na 170 °C, 20 min.

Výnos
12 Porcie
Celkový čas
45 minút
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama