
neskutočne lahodná a svieža torta
Ingrediencie
3 | kusov | vajce |
3 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
3 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
1 | polievková lyžica | kakao |
1⁄2 | balík | prášok do pečiva |
1 | polievková lyžica | olej |
1 | polievková lyžica | voda |
250 | millilitrov | smotana na šľahanie |
150 | gramov | biela čokoláda |
400 | gramov | mascarpone |
100 | gramov | práškový cukor |
2 | polievkové lyžice | prášková želatína |
1⁄2 | deciliter | horúca voda |
300 | gramov | ríbezle |
1 | kus | tortové želé červené |
400 | millilitrov | voda |
Postup
Deň vopred si dáme variť smotanu na šľahanie, do ktorej nalámeme bielu čokoládu, privedie po bod varu a hneď vypneme. Po vychladnutí dáme na aspoň na 12 hodín do chladničky. Upečieme si korpus: vajcia vyšľaháme do peny s práškovým cukrom, pridáme olej a vodu...múku zmiešame s kakaom a kypriacim práškom, primiešame k vaječnej zmesi. Dáme piecť do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy /moja mala priemer 24 cm/. Pečieme na 180 °C asi 20 minút. Necháme vychladnúť. Po vychladnutí korpus necháme v tortovej forme, natrieme krémom, nalejeme "želatínu", necháme aspoň na 10 hodín stuhnúť v chlade a potom ozdobené podávame. Želatínu zalejeme horúcou vodou a necháme rozpustiť, smotanu s bielou čokoládou vyšľaháme dotuha, mascarpone vymiešame s práškovým cukrom /kto nemá rád moc sladké, môže cukor vynechať/, zľahka vmiešame šľahačku a nakoniec pomaly vlievame želatínu, premiešame a natrieme na korpus, dáme zachladiť, kým si nepripravíme želé na povrch... Pripravíme si tortové želé podľa návodu na obale, ríbezle vysypeme na povrch krému a potom ich zalejeme vychladnutým tortovým želé. Potom necháme riadne vychladiť a ozdobíme podľa chuti, napr. šľahačkou.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Omeleta
Alica7
Omeleta
Chutná omeleta s kukuricou alebo hráškom vhodná nielen na raňajky.
Zemiakové bryndzové pirohy
Alica7 | Zemiakové bryndzové pirohy
Zemiakové bryndzové pirohy
Najlepšie domáce pirohy zo zemiakového cesta plnené bryndzovo-zemiakovou plnkou.