reklama

Francúzske karamelové kocky

Pridal/a Martuška 123 dňa 21. 11. 2019 - 11:03 - Recepty Martuška 123
Francúzske karamelové kocky, Zákusky, recept, Martuška 123

Martuška 123 | Francúzske karamelové kocky


reklama

Fantastický zákusok s vanilkovou, kakaovou a karamelovou chuťou rozplývajúci sa na jazyku.

Ingrediencie
Cesto:
6 polievkové lyžice kryštálový cukor
6 kusov vajce
5 polievkové lyžice polohrubá múka
1 polievková lyžica kakao
50 millilitrov olej
1 balík prášok do pečiva
Krém:
1 liter voda
3 balíky Zlatý klas
130 gramov cukor
2 polievkové lyžice kakao
1 balík vanilkový cukor
7 kusov bielok
Karamelový krém:
300 millilitrov mlieko
4 polievkové lyžice kryštálový cukor
2 balíky šľahačka v prášku
Ostatné:
  čokoláda
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Cesto: Bielky s cukrom vyšľahám na tuhý sneh. Pridám olej, žĺtky a zľahka vmiešam múku s práškom do pečiva a kakao. 

Plech vymastím a vysypem múkou, cesto rovnomerne rozotriem, pečiem na 180 stupňov.

Krém: Väčšiu časť vody dám zovrieť, pridám polovicu kryštálového cukru a vanilkový cukor a vo zvyšnej vode rozmiešam Zlatý klas a uvarím kašu.

Z bielkov a druhej polovice cukru vyšľahám tuhý sneh a postupne zamiešam do horúcej kaše.
Do polovice plnky vmiešam kakao.

Karamelový krém: Cukor upálim na karamel, zalejem mliekom a rozvarím do hladka. Dám do chladničky na niekoľko hodín alebo na celú noc. Potom do toho pridám šľahačky v prášku a vyšľahám.

Na cesto natriem najprv svetlu a potom tmavú plnku, na to karamelový krém a ozdobím postrúhanou čokoládou.

Dobrú chuť!

Výnos
24 Porcie
Celkový čas
1 hod
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

balalajka, Št, 21. 11. 2019 - 12:26

Vyzerajú super. Ale nie je toho prášku do pečiva veľa?

aramana, Št, 21. 11. 2019 - 15:09

Niekto sa zvykne držať originál receptovÁnoja dávam prdopeč, (tam kde sa šľahá tuhý sneh), len vtedy, keď sa mi podarí "zabiť"cestoChichocem saChichocem saChichocem sa

balalajka, Pi, 22. 11. 2019 - 06:07

To máš tie anglické stránky. Na prvý nástrel sa snažím 100% dodržať všetko a keď je to dobré, ale nie úplne podľa mojich predstáv, tak tam vrazím skúsenosti, zvyky a tradície a urobím novú verziu. Veľký úsmev

Mne sa to zdá ako dosť na čo to je? Max 100gr múky? Ale však nehovorím, že nemôže byť! Len sa pýtam. Švagriná robí niečo podobné a cesto má veeeeeľmi obláčikové - úplná vatička. A vždy som si myslela, že je to tým snehom.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama