
Martuška 123 | Francúzske karamelové kocky
Fantastický zákusok s vanilkovou, kakaovou a karamelovou chuťou rozplývajúci sa na jazyku.
Cesto: | ||
6 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
6 | kusov | vajce |
5 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
1 | polievková lyžica | kakao |
50 | millilitrov | olej |
1 | balík | prášok do pečiva |
Krém: | ||
1 | liter | voda |
3 | balíky | Zlatý klas |
130 | gramov | cukor |
2 | polievkové lyžice | kakao |
1 | balík | vanilkový cukor |
7 | kusov | bielok |
Karamelový krém: | ||
300 | millilitrov | mlieko |
4 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
2 | balíky | šľahačka v prášku |
Ostatné: | ||
čokoláda |
Cesto: Bielky s cukrom vyšľahám na tuhý sneh. Pridám olej, žĺtky a zľahka vmiešam múku s práškom do pečiva a kakao.
Plech vymastím a vysypem múkou, cesto rovnomerne rozotriem, pečiem na 180 stupňov.
Krém: Väčšiu časť vody dám zovrieť, pridám polovicu kryštálového cukru a vanilkový cukor a vo zvyšnej vode rozmiešam Zlatý klas a uvarím kašu.
Z bielkov a druhej polovice cukru vyšľahám tuhý sneh a postupne zamiešam do horúcej kaše.
Do polovice plnky vmiešam kakao.
Karamelový krém: Cukor upálim na karamel, zalejem mliekom a rozvarím do hladka. Dám do chladničky na niekoľko hodín alebo na celú noc. Potom do toho pridám šľahačky v prášku a vyšľahám.
Na cesto natriem najprv svetlu a potom tmavú plnku, na to karamelový krém a ozdobím postrúhanou čokoládou.
Dobrú chuť!
Niekto sa zvykne držať originál receptovja dávam prdopeč, (tam kde sa šľahá tuhý sneh), len vtedy, keď sa mi podarí "zabiť"cesto
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
To máš tie anglické stránky. Na prvý nástrel sa snažím 100% dodržať všetko a keď je to dobré, ale nie úplne podľa mojich predstáv, tak tam vrazím skúsenosti, zvyky a tradície a urobím novú verziu.
Mne sa to zdá ako dosť na čo to je? Max 100gr múky? Ale však nehovorím, že nemôže byť! Len sa pýtam. Švagriná robí niečo podobné a cesto má veeeeeľmi obláčikové - úplná vatička. A vždy som si myslela, že je to tým snehom.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Vyzerajú super. Ale nie je toho prášku do pečiva veľa?