
melisa, Galaretkové rezy
Super ľahučké a efektné garaletkové rezy s kúskami želé v náplni z kyslej smotany. Po anglicky broken glass cake.
Cesto: | ||
4 | kusov | vajce |
1 | balík | prášok do pečiva |
100 | millilitrov | olej |
100 | millilitrov | voda |
200 | gramov | polohrubá múka |
200 | gramov | práškový cukor |
Krém: | ||
300 | gramov | práškový cukor |
3 | kusov | kyslá smotana |
20 | gramov | želatína v prášku |
500 | millilitrov | mlieko plnotučné |
3 | kusov | vanilkový cukor |
Želatína: | ||
1 | balík | želé v prášku citrón |
1 | balík | želé v prášku egreš |
1 | balík | želé v prášku pomaranč |
Na potretie: | ||
150 | gramov | marhuľový lekvár |
Dokončenie: | ||
150 | millilitrov | studené mlieko |
1 | kus | šľahačka v prášku |
Piškóta: žĺtky vymiešame s polovicou práškového cukru, pridáeme olej, vodu, múku s práškom do pečiva a sneh z bielkov, premiešame. Vylejeme na plech s papierom na pečenie, upečieme a necháme vychladnúť. Plech rozmer 30x39 cm
Plnka: Deň dopredu si uvaríme želatínu v prášku-galaretku, každú príchuť zvlášť po 300 ml vody. Každú príchuť vylejeme do inej misky a necháme v chladničke stuhnúť do druhého dňa. Potom vyklopíme, pokrájame na kocky.
Všetko nasypeme do jednej nádoby, pridáme 3 kyslé hustejšie smotany izbovej teploty. Želatínu nasypeme do mlieka, necháme ju napučať 1/2 hodinu. Potom nahrejeme, aby sa pustila, ale iba toľko, aby bolo mlieko vlažné. Vlejeme do nádoby s galaretkami a smotanou, pridáme práškový cukor a 3 vanilkové cukre.
Vychladnutú piškótu potrieme marhuľovým lekvárom, upevníme v plechovej forme na pečenie alebo na plechu s vyvýšenými okrajmi /je dobré vystlať formu potrav.fóliou/, vylejeme pripravenú želatínovú zmes a necháme stuhnúť do druhého dňa.
Po stuhnutí ozdobíme vyšľahanou šľahačkou alebo podľa vlastnej fantázie.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty