
Rezy, sú ľahké,nenáročné na prípravu, kto má rád mak tomu určite zachutia.
Ingrediencie
Cesto: | ||
3 | polievkové lyžice | mlieko |
200 | gramov | slivkový lekvár |
300 | gramov | hladká múka špeciál |
150 | gramov | maslo |
120 | gramov | práškový cukor |
3 | kusov | žĺtok |
1⁄2 | balík | prášok do pečiva |
Maková náplň: | ||
50 | millilitrov | mlieko |
170 | gramov | mletý mak |
170 | gramov | práškový cukor |
50 | gramov | polohrubá múka |
1⁄2 | balík | prášok do pečiva |
50 | gramov | maslo |
Poleva: | ||
200 | millilitrov | mlieko |
4 | kusov | bielok |
300 | gramov | práškový cukor |
2 | polievkové lyžice | citrónová šťava |
Postup
Cesto: múku, prášok do pečiva, maslo, práškový cukor a horúce mlieko zmiesime. Rozdelíme na 2 časti. Jednu časť vyvaľkáme, položíme na vymastený stredne veľký plech. Potrieme slivkovým lekvárom a rozotrieme makovú plnku. Prikryjeme druhou časťou rozvaľkaného cesta, popicháme vidličkou a upečieme.
Necháme vychladnúť a polejeme cukrovou polevou.
Maková plnka: mletý mak, práškový cukor, prášok do pečiva zmiešame, pridáme rozpustené maslo, mlieko a premiešame. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zamiešame do pripravenej zmesi.
Cukrová poleva: v porcelánovej nádobe miešame preosiaty práškový cukor s vriacim mliekom asi 10 - 15 minút. Počas miešania pridávame po kvapkách citrónovú šťavu. Môžeme prifarbiť potravinárskou farbou. Po zaschnutí ozdobíme čokoládovou polevou.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďalšie recepty
Omeleta
Alica7 | Omeleta
Omeleta
Chutná omeleta s kukuricou alebo hráškom vhodná nielen na raňajky.
Zemiakové bryndzové pirohy
Alica7 | Zemiakové bryndzové pirohy
Zemiakové bryndzové pirohy
Najlepšie domáce pirohy zo zemiakového cesta plnené bryndzovo-zemiakovou plnkou.