
Výborné chutné rezy s nutellou, mascarpone a orechmi-.
Ingrediencie
6 | kusov | vajce |
150 | gramov | kryštálový cukor |
100 | millilitrov | olej |
150 | millilitrov | voda |
150 | gramov | polohrubá múka |
150 | gramov | vlašské orechy |
1 | balík | prášok do pečiva |
1 | polievková lyžica | kakao |
ríbezľový lekvár | ||
Plnka: | ||
500 | gramov | mascarpone |
500 | millilitrov | smotana na šľahanie |
1 | balík | stužovač šľahačky |
1 | balík | vanilkový cukor |
400 | gramov | Nutella |
Postup
Recept na cesto:
Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme olej, vodu, postupne primiešame všetky sypké suroviny. Nakoniec zľahka ručne vmiešame tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. Cesto nalejeme na plech (30x40 cm) a pečieme pri 200 °C 30 min. Upečený korpus potrieme lekvárom a necháme vychladnúť.
Recept na krém:
Smotanu, vanilkový cukor a stužovač vyšľaháme na polotuhú šľahačku. V druhej miske zľahka premiešame mascarpone a pomaly primiešame šľahačku a došľaháme do tuha.
Na vychladnutý korpus s lekvárom natrieme trocha krému. Pomocou nitky si zákusok rozdelíme na 4 časti. Krém naplníme do vrecka s ozdobnou tryskou a striekame tak, aby sme nechali v strede medzeru na Nutellu. Do medzier potom nastriekame Nutellu a zákusok ozdobíme cukríkmi.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Omeleta
Alica7 | Omeleta
Omeleta
Chutná omeleta s kukuricou alebo hráškom vhodná nielen na raňajky.
Zemiakové bryndzové pirohy
Alica7 | Zemiakové bryndzové pirohy
Zemiakové bryndzové pirohy
Najlepšie domáce pirohy zo zemiakového cesta plnené bryndzovo-zemiakovou plnkou.