
Veľmi jednoduchý koláčik.
500 | gramov | hrubá múka |
150 | gramov | Smetol |
250 | gramov | kryštálový cukor |
30 | gramov | droždie |
2 | kusov | vajce |
1 | balík | prášok do pečiva |
1 | balík | vanilkový cukor |
1 | kus | marhuľový džem |
200 | gramov | posekané vlašské orechy |
čokoládová poleva | ||
mleté orechy |
Všetky suroviny na cesto spracujeme (kvások nerobíme, len rozmrvíme droždie) a rozdelíme na dve polovice. 1 polovicu vyvaľkáme, dáme na plech a popicháme vidličkou. Na cesto rozotrieme džem, posypeme posekanými orechami, priložíme druhú polovicu cesta a upečieme. Po upečení polejeme čokoládovou polevou a ozdobíme orechami alebo posypeme kokosom.
Tento koláčik je jednoduchý, s džemom je kyslastý, nie veľmi sladký a čím je starší, tým je chutnejší.
Podľa starej maminej písanky je napísané pridaj mlieko podľa potreby. Olej nie je tam margarín. Ak bude margarín mäkky možno ti nebude treba ani mlieko, lebo cesta má byť tuhšie.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Využijem komentár! Kde sú Broďany? Zaujíma ma to,milujem zemepis!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Neviem či sú Broďany na Slovensku, ale občanov z Uhorského Brodu tak volali a išlo sa do Broďan, teda je to na Slovacku.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Len praktická otázka - nejde do cesta žiadne mlieko, olej, voda???

Chcem ho vyskúšať so slivkovým lekvárom
Ďakujeeeem