reklama

Vianočný peň

Pridal/a katuskapd dňa 09. 12. 2011 - 14:55 - Recepty katuskapd
obrázok k receptu

reklama

Vianočná roláda

Ingrediencie
4 kusov vajce
2⁄3 hrnček polohrubá múka
1⁄2 hrnček práškový cukor
1 čajová lyžička prášok do pečiva
2 polievkové lyžice kakao
Krém:
2⁄3 hrnček mlieko
1⁄2 hrnček maslo
4 polievkové lyžice práškový cukor
1 kus ríbezľový džem
2 kusov žĺtok
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

1.Vymastíme si plech s rozmermi 20x30 cm a vystelieme papierom. V miske s elektrickým šľahačom, šľaháme vajcia s cukrom asi 10 minút, kým zmes nie je svetlá. Múku s kakaom a kypr. práškom preosejeme a primiešame do zmesi. Papier na pečenie posypeme práškovým cukrom a upečený plát naň preklopíme. Papier na ktorom sa koláč piekol odstránime, a zvinieme aj s papierom. Necháme vychladnúť.

2. Pripravíme si krém. Čokoládu rozlámeme na kúsky, vložíme do hrnca s dvojitým dnom a roztopíme. Žĺtky rozšľaháme v mlieku a za stáleho miešania prilievame do zmesi a varíme, kým zmes nie je natoľko hustá, aby sa udržala na vareške. Maslo s cukrom vymiešame dopenista. Šľaháme s vychladnutou zmesou, kým sa nespoja.

3. Upečenú roládu rozvinieme, odstránime papier, natrieme vrstvou džemu, nato dáme jednu tretinu krému a zvinieme. Potrieme zvyšným krémom, vidličkou vytvarujeme efekt kôry a necháme stuhnúť. S cukrárenskou polevou urobime letopočet na koncoch rolády, posypeme vločkami a práškovým cukrom.

Výnos
6 Porcie
Celkový čas
1 hod
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
0 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama