Vynikajúci nedeľný obed:))

Porcie | |
---|---|
Zdroj | internet a moje recepty |
Čas prípravy | 30 minút |
Čas varenia / pečenia | 40 minút |
Celkový čas | 1 hod, 10 minút |
Ingrediencie
8 | plátky | bravčové karé |
8 | čajové lyžičky | plnotučná horčica |
trocha | soľ | |
trocha | mleté čierne korenie | |
2 | kusy | cibuľa stredná |
1⁄4 | čajová lyžička | červená mletá paprika |
1 | polievková lyžica | rastlinný olej |
trocha | biele víno | |
1 | čajová lyžička | hladká múka |
Inštrukcie
Plátky karé jemne naklepeme pod potravinárskou fóliou. Každý plátok posolíme, okoreníme a potrieme horčicou z obidvoch strán. Na rozpálenom oleji opečieme, aby sa mäso zatiahlo. Odložíme do tepla. Do výpeku pridáme na drobno nakrájanú cibuľu, ak je treba pridáme aj trochu oleja, orestujeme a posypeme mletou červenou paprikou, premiešame, pridáme mäso, podlejeme horúcou vodou a vínom.
Pod pokrievkou dusíme na nízkom plameni cca 40 minút alebo podľa potreby do mäkka. Podľa potreby podlejeme horúcou vodou. Nakoniec môžeme zahustiť múkou a dochutiť.
Podávame s ryžou.
Dobrú chuť!