
melisa | Bravčové karé na horčici
Recept na vynikajúci nedeľný obed s bravčovým karé.
8 | plátky | bravčové karé |
8 | čajové lyžičky | plnotučná horčica |
trocha | soľ | |
trocha | mleté čierne korenie | |
2 | kusov | cibuľa stredná |
1⁄4 | čajová lyžička | červená mletá paprika |
1 | polievková lyžica | rastlinný olej |
trocha | biele víno | |
1 | čajová lyžička | hladká múka |
Plátky karé jemne naklepeme pod potravinárskou fóliou. Každý plátok posolíme, okoreníme a potrieme horčicou z obidvoch strán.
Na rozpálenom oleji opečieme, aby sa mäso zatiahlo. Odložíme do tepla.
Do výpeku pridáme na drobno nakrájanú cibuľu, ak je treba pridáme aj trochu oleja, orestujeme a posypeme mletou červenou paprikou, premiešame, pridáme mäso, podlejeme horúcou vodou a vínom.
Pod pokrievkou dusíme na nízkom plameni cca 40 minút alebo podľa potreby do mäkka. Podľa potreby podlejeme horúcou vodou. Nakoniec môžeme zahustiť múkou a dochutiť.
Podávame s ryžou.
Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty