reklama

Pečený čaj

Pridal/a terrka80 dňa 04. 11. 2020 - 12:22 - Recepty terrka80

reklama

Keď neviete čo s jablkami. Stačí pridať ovocie podľa sezóny alebo zásob v mrazničke a pochúťka na dlhé zimné večery je na svete.  Vždy robím dávkovanie od oka a zakaždým je pečený čaj iný. Ingrediencie sú uvedené len veľmi orientačne. Keď mi dôjdu zásoby ovocia z mrazáku k jablkám pridávam mrazenú lesnú zmes z obchodu. Úsmev

Pečený čaj
Ingrediencie
2 kilogramov jablko
1 balík mrazená lesná zmes
1 kilogram cukor
2 kusov citrón
  vanilkový cukor
  škorica
  zázvor
  rum
Postup

Základ sú u mňa vždy jablká 2-3 kilá, nikdy som nevážila, očistíme a nakrájame na menšie kúsky. K ním ovocie rôzne, čučoriedky, maliny, černice, ríbezle, červené aj čierne, slivky, tiež nakrájať na menšie, hrušky, keď boli zo záhrady, všetko od oka.

Ovocie dám do väčšej nádoby a pridávam kilo alebo kilo a pol cukru podľa použitého ovocia. A ďalej podľa chuti vanilku, škoricu, zázvor môže byť aj rum, ten ja nedávam. A citrónovú šťavu, tiež od oka, z dvoch, troch citrónov. Všetko premiešam, nechám asi pol hodinku odstáť, aby sa roztopil cukor. Do zmesi pridám ešte pred pečením celú škoricu, môže byť aj badián , ktoré potom vyberiem.

Ovocie  dám do hlbších pekáčov a šup do rúry na 200° na cca 45 minút, ak je toho viac tak aj hodinu. Počas pečenia treba niekoľkokát premiešať

 Horúce dávkujem do umytých a suchých fľaštičiek, hneď zatváram a nechám vychladnúť pod dekou.

Prvá várka bola jablká a mix ovocia. Druhá jablká, čučoriedky a čierne ríbezle, ďalšia jablká, slivky a škorica, posledná bola len jablká a škorica... dá sa nakombinovať rôzne.

Jabĺk máme dosť a hlavne tie červivé využívam takto. A keďže zásoby nášho mrazeného ovocia sa míňajú, dá sa použiť aj kúpené mrazené, za mňa najlepšie lesná zmes

Doplňujúce obrázky
Pečený čaj
Pečený čaj
Pečený čaj
Pečený čaj
Pečený čaj
Výnos
10 Porcie
Celkový čas
1 hod, 15 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
45 minút

reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama