reklama

Pšenová kaša

Pridal/a gladys dňa 02. 11. 2012 - 11:48 - Recepty gladys
obrázok k receptu

reklama

Kaša zo pšena, ryže a fazule

Ingrediencie
1 hrnček pšeno
5 hrnčeky voda
1 hrnček ryža guľatozrnná
1 hrnček voda
1 plechovka biela fazuľa
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Pšeno 3x zabaríme vriacou vodou, aby sa odstránila jeho horkosť, zalejeme odmeraným množstvom vody, osolíme a dáme variť.

Keď je pšeno polotvrdé (asi 10-15 minút) pridáme poumývanú ryžu a šálku vriacej vody.

Varíme ešte 23 minút a nakoniec pridáme na sitku premytú bielu fazuľu v slanom náleve z konzervy.

Zamiešame, dochutíme a odstavíme.

Na tanieri rozotretú kašu posypeme oškvarkami, alebo osmaženou oravskou slaninou, dozlatova osmaženou cibuľkou a polejem roztopenou masťou.

Doplňujúce poznámky

2 čajové lyžičky soli, oškvarky, do zlatova usmažená čibuľka, masť

Výnos
8 3 l
Celkový čas
55 minút
Čas prípravy
15 minút
Čas varenia / pečenia
40 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

gladys, Pi, 02. 11. 2012 - 12:07

P.S. Osviežijúci pokrm aj za studena, kašu zalejeme studeným mliekom.

Polárka (bez overenia), Pi, 02. 11. 2012 - 12:45

alebo len tak s horkou čokoládou a sušenými hrozienkami ;-) :-)

gladys, Pi, 02. 11. 2012 - 13:30

To je výborný nápad, ale aj s fazuľou a nasladko?

Polárka (bez overenia), Pi, 02. 11. 2012 - 13:32

na sladko robím bez fazule :-)

gladys, Pi, 02. 11. 2012 - 13:42

vďaka, mám nové jedlo pre deti

Polárka (bez overenia), Pi, 02. 11. 2012 - 14:14

Pokojne môžeš experimentovať a pridať akékoľvek ovocie podľa chuti, aj orechy alebo kokos :-)

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama