
Výborný malinový džem s vanilkovou príchuťou.
Ingrediencie
600 | gramov | jahody |
400 | gramov | maliny |
1 | kus | vanilkový struk |
1 | balík | Gelfix Super 3:1 |
350 | gramov | kryštálový cukor |
Postup
1. Umyté jahody očistíme, necháme odkvapkať, odvážime a nakrájame na malé kúsky. Maliny preberieme, umyjeme a odvážime. Ovocie vložíme do väčšieho hrnca. Vanilkový struk pozdĺžne rozrežeme, nožom vyškriabeme dreň a spolu so šupkou vložíme do hrnca k ovociu.
2. Obsah balíčka Gelfix Super Dr.Oetker zmiešame s dvoma PL cukru a pridáme k ovociu. Za stáleho miešania varíme asi 1 minútu. Pridáme zvyšok cukru a privedieme do varu, dôkladne povaríme minimálne 5 minút. Na tanierik kvapneme 1-2 KL práve prevareného džemu. Ak je džem po vychladnutí málo tuhý, vmiešame 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr.Oetker.
3. Odoberieme prípadnú penu, vyberieme struk. Ihneď plníme až po okraj do pripravených pohárov, (4 poháre à 375 ml). Poháre uzavrieme, obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku (poháre s klasickými viečkami bez závitov neobraciame).
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Segedínsky guláš
Slavka K | Segedínsky guláš
Segedínsky guláš
Tradičná klasika, ktorá sa nikdy neomrzí.
Špenátové halušky
Alica7 | Špenátové halušky
Špenátové halušky
Výborné špenátové halušky, ktoré môžeme podávať ako prílohu k mäsu, s tvarohom a opečenou slaninou alebo syrovou omáčkou.