
Maly smazeny intezivne rozpravkovy dezert
60 | millilitrov | mlieko |
1 | kus | vajce |
150 | gramov | hladká múka |
1 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
1 | polievková lyžica | tuk |
150 | millilitrov | olej |
Vyslahame mlieko s vajcom. Do druhej misy dame muku, prasok do peciva a rastlinny tuk, spracujeme a pridame mlieko s vajcom.
Vymiesime cesto, ak je velmi lepkave pridame lyzicu muky. Do mensieho hrnca alebo panvice dame olej asi 2,5 cm a dame na silny ohen.
Z cesta robime male gulocky asi ako cherry paradajky a potom cesto rukou ponatahujeme. Ja som robila gulicky a moje pomocnicky pracovali na tvare, cesto ponatahujeme aby vyzeralo asi ako mala, kratka, tucna "dazdovka".
Hodime do horuceho oleja a smazime asi minutku, dve z kazdej strany - klasicky do zlatista. Nechame na papierovej utierke, vychladit a osusit, potom posypeme praskovym cukrom.
Je to neuveritelne rychle, napriek tomu, ze je to smazene nie je to mastne. Bunuelky su lahucke a chutne. V recepte sa odporucaju ako dezert ku kave. Robila som to dnes pre moje detuchy.
Dievcatam to velmi chutilo mali k tomu kopku cucoriedkoveho dzemu ale viem si to predstavit aj s nutelou:-P
Nerob chute takto proti noci. Zajtra skusim urobit.