Plnené rožky...

Popis

Pravidelne riešim dilemu, čo urobiť dieťaťu na desiatu. Je to ako beh pomedzi prekážky /nie cez, tu musím kľučkovať/, aby som sa vyhla tomu, čo má rada, čo nezje, čo by "prevoňalo" nielen triedu ale aj jej dychVeľký úsmev /cibuľka, medvedí cesnak, nátierka z rybičiek/ a zas aby sa to neopakovalo... no občas riadny hlavolam. Ale keď je čas a chuť niečo dobré domáce pripraviť, tak určite tieto rožky...

Plnené rožky... - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
15 minút
Celkový čas
45 minút

Ingrediencie

600gramovhladkej múky
100millilitrovoleja
250gramovkyslej smotany
200millilitrovteplého mlieka
1balíkčerstvého droždia
1⁄2balíkkypriaceho prášku
1čajová lyžičkakryštálového cukru
vajce na potretie
semienka alebo hrubozrnná soľ na posypanie
Na plnenie: šunka, syr, salám, čerstvý špenát alebo medvedí cesnak...

Inštrukcie

V mlieku rozmiešame cukor a droždie, necháme vzísť kvások. Zmiešame kyslú smotanu a olej. Múku, soľ a kypriaci prášok zmiešame, pridáme kvások, smotanu s olejom. Premiesime a potom cesto rozdelíme na 4 časti. Každú rozvaľkáme do kruhu na 0,5 cm hrúbku a rozrežeme na 4 trojuholníky. Na každý poukladáme čo nám chutí /šunku syr, špenát alebo medvedí cesnak a pod./, zvinieme od širšej časti k cípu a poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Postupne si takto pripravíme všetky rožky. Potrieme vajíčkom,. posypeme semienkami alebo soľou a dáme piecť na 180°C, 15-20 minút. Necháme vychladnúť a môžeme sa do nich pustiť.

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené
 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok