
anjeli | Plnené rožky
Pravidelne riešim dilemu, čo urobiť dieťaťu na desiatu. Je to ako beh pomedzi prekážky, nie cez, tu musím kľučkovať, aby som sa vyhla tomu, čo má rada, čo nezje, čo by "prevoňalo" nielen triedu ale aj jej dych cibuľka, medvedí cesnak, nátierka z rybičiek a aby sa to neopakovalo... Občas je to riadny hlavolam. Keď je čas a chuť niečo dobré domáce pripraviť, tak určite tieto rožky.
600 | gramov | hladká múka |
100 | millilitrov | olej |
250 | gramov | kyslá smotana |
200 | millilitrov | mlieko |
1 | balík | droždie |
1⁄2 | balík | prášok do pečiva |
1 | čajová lyžička | kryštálový cukor |
Na potretie: | ||
1 | kus | vajce |
trocha | semienka | |
trocha | hrubozrnná soľ | |
Na plnenie: | ||
150 | gramov | šunka |
trocha | medvedí cesnak | |
100 | gramov | špenát |
200 | gramov | syr |
150 | gramov | saláma |
V mlieku rozmiešame cukor a droždie, necháme vzísť kvások.
Zmiešame kyslú smotanu a olej. Múku, soľ a kypriaci prášok zmiešame, pridáme kvások, smotanu s olejom.
Premiesime a potom cesto rozdelíme na 4 časti. Každú rozvaľkáme do kruhu na 0,5 cm hrúbku a rozrežeme na 4 trojuholníky.
Na každý poukladáme čo nám chutí /šunku syr, špenát alebo medvedí cesnak a pod./, zvinieme od širšej časti k cípu a poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie.
Postupne si takto pripravíme všetky rožky. Potrieme vajíčkom, posypeme semienkami alebo soľou a dáme piecť na 180°C, 15-20 minút.
Necháme vychladnúť a môžeme sa do nich pustiť.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Guláš z bravčového mäsa
Slavka K
Guláš z bravčového mäsa
Poctivý tradičný guláš z bravčového mäsa. Hustý, voňavý a plný chuti – presne taký, aký máme radi 😊
Plnené zemiakové knedličky s mäsom
Slavka K
Plnené zemiakové knedličky s mäsom
Fotorecept na Cepelinai - zemiakové knedličky plnené mäsom. Sú podobné našim pirohom, no v litovskom štýle, sú sýte a výborné.