Je to chlieb bezlepkový, bezlaktózový, bez droždia, bez kvásku. A ešte aj bez roboty:))

Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 3 minúty |
Čas varenia / pečenia | 2 minúty |
Celkový čas | 5 minút |
Ingrediencie
2 | polievkové lyžice | celozrnná pohánková múka |
2 | kusy | vajce |
1 | polievková lyžica | olivový olej |
rasca | ||
štipka | soľ | |
štipka | sóda bikarbóna |
Inštrukcie
Najskôr som objavila keto chlieb z mikrovlnky. Vyskúšala som ho urobiť zo zmesi kokosovej a pšenovej múky, dopadlo to celkom dobre. Tak ma to povzbudilo a skúsila som pohánkový chlieb. Je to chlieb bezlepkový, bezlaktózový, bez droždia, bez kvásku. A ešte aj bez roboty:))
V menšej miske, ktorú môžete vložiť do mikrovlnky, najskôr zmiešame všetky suché ingrediencie. Rascu som dala drvenú, je to aromatickejšie. Namiesto jedného vajca som dala dve a myslím, že to je presne to, čo tomu prvému chlebu chýbalo. Dve vajcia z toho urobia úplne úžasne nadýchaný bochníček.
Do suchých ingrediencií pridáme olej a vajcia a vymiešame. Odporúčam namiesto miešania vareškou šľahať vidličkou. Celozrnná múka má tendenciu robiť malé hrudky.
Výsledné cesto je pomerne riedke, ale nebojte sa. Tak je to dobre.
Potom misku s cestom vložíme do mikrovlnky a na najvyššom výkone pečieme 2 minúty. Vyklopíme z misky a necháme vychladnúť. Neviem, či je to mojou miskou, alebo je to všeobecne platná vlastnosť, ale chlieb sa na misku nelepí. Aj na fotke v postupe vidieť ako sa cesto pekne oddelí od misky. Stačí misku otočiť hore dnom, trošku pobúchať a je to vybavené.
To je celé.
Za päť minút aj s robotou máte nadýchaný mäkkučký chlieb, ktorý môžete pre dosiahnutie chrumkavého efektu pokrájať a šupnúť do hriankovača. Ale dobré je to aj bez toho. Uznávam, nie je to lacný chlieb, ale keď sa inak nedá, poteší aj tak:)
Postup:






