Bezlepkový 90-sekundový chlieb z mikrovlnky

Popis

Hľadala som recept na rýchly chlieb - podmienka bola bezlepkový, bez droždia, bez kvásku. Našla som nejaký keto chlieb z mandľovej múky, tak som vyskúšala vlastnú verziu. 

Bezlepkový 90-sekundový chlieb z mikrovlnky - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
2 minúty
Čas varenia / pečenia
1 minúta
Celkový čas
3 minúty

Ingrediencie

1polievková lyžicapšenová múka
1polievková lyžicakokosova múka
1polievková lyžicaolivový olej
1kusvajce
 štipkasoľ
 štipkasóda bikarbóna
 štipkarasca

Inštrukcie

Pripravíme si menšiu misku, ktorá môže ísť do mikrovlnky. 

V miske najskôr zmiešame suché indrediencie: 1 PL pšenovej múky, 1 PL kokosovej múky, sódu bikarbónu (polovica najmenšej kávovej lyžičky), soľ, rasca, prípadne iné bylinky podľa chuti. Potom pridáme olej a vajce.

Cesto rukou uťapkáme do nejakého prijateľného žemľovitého tvaru a dáme na 90 sekúnd do mikrovlnky na najvyšší výkon. 

Vyberieme, vyklopíme z misky (ide to ľahko), necháme vychladnúť a zjeme. 

Ja som ju ešte rozkrojila a dala na chvíľu do hriankovača, aby to chytilo kôrku, lebo z mikrovlnky kôrku nečakajte:) 

Ako to chutí? Na to, že je to bez lepku, kvásku a droždia, je to nečakane dobré. Trochu suchšie, ale keď si na to dáte maslo, šunku a zeleninu, tak je to úplne super. Nie je to síce také mäkkučké ako čerstvý chlieb, ale čert to ber, keď nemôžete žiadne pečivo, tak ste vďační za akúkoľvek čo len trochu podobnú náhradu.:D

Kokosovú múku necítiť. Toho som sa trochu bála, ale fakt to kokosom vôbec nevonia ani nechutí. 

Poznámky

Vyskúšala som podobný princíp aj s celozrnnou pohánkovou múkou, je to ešte lepšie. Tu je recept na pohánkový chlebík z mikrovlnky.

Postup: 

Bezlepkový 90-sekundový chlieb z mikrovlnky - recept postup 1
Bezlepkový 90-sekundový chlieb z mikrovlnky - recept postup 2
Bezlepkový 90-sekundový chlieb z mikrovlnky - recept postup 3
Bezlepkový 90-sekundový chlieb z mikrovlnky - recept postup 4
Bezlepkový 90-sekundový chlieb z mikrovlnky - recept postup 5
Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (2 hlasy)

Komentáre

Tak toto vyzerá ozaj veľmi zaujímavo. Áno Ta výsledná konzistencia ma celkom prekvapila. Pšeno som ešte neskúšala. Hambím sa

Naschvál som to odfotila aj rozrezané, aby sa nikto nebál, že to bude nejaká nechutná nedopečená hrča;)))) Robila som to dvakrát, aby som mala istotu, že to prvýkrát nevyšlo len náhodou.

Presne aj na mňa ten výsledný rozrezaný efekt hovoria.

Nádhera. Áno

Navnadila som aj kolegyňu, robila z ľanovej múky, vraj tiež dobré, ale sýte, že ju to odvalilo:DDD Ale hovorí, že možno ju odvalilo to, čo si naložila na to!:DDD

Nepredávajú ľanovú múku ako ľanovú múku. Už som spucovala kočuldu v obchode. Bol to najemno pomletý ľan - to sa s ľanovou múkou, kde je menej % tuku nedá porovnávať. Ale celkovo - ľanová je fakt sýta z mojich skúseností.

Tak to by mi dávalo logiku. Ja som ľanovú múku ešte neskúšala, mám len pomletý ľan, čo nie je múka, len taký posekaný ľan. To občas fuknem do placiek alebo jogurtu. 

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok