
zdravý koláčik
Ingrediencie
150 | gramov | celozrnné sušienky |
50 | gramov | maslo |
225 | gramov | ricotta |
200 | gramov | žervé |
200 | millilitrov | kyslá smotana |
175 | gramov | kryštálový cukor |
3 | kusov | vajce |
50 | gramov | hladká múka |
1⁄2 | čajová lyžička | mandľová esencia |
2 | polievkové lyžice | kukuričný škrob |
1 | kus | kompót |
Postup
Sušienky rozdrobíme, alebo pomelieme a zmiešame s roztopeným maslom. Tortovú formu vystelieme papierom na pečenie, vtlačíme sušienkovú zmes a dáme na 30. minút do chladničky. Zmiešame ricottu, žervé, smotanu, esenciu a cukor. Zašľaháme vajíčka a preosiatu múku.Náplň rozotrieme na korpus. Rúru vyhrejeme na 170 stupňov a koláčik upečieme- 1 hodinu, kým nebude na okrajoch tuhý a uprostred vláčny. Potom rúru vypneme a koláč necháme ešte 1 hodinu stáť v rúre. Preložíme na tanier, pripravíme si z kompótu želé a koláčik oblejeme. Dáme do chladničky. Podávame.
Namiesto mandľovej esencie je možné pridať likér. Koláčik chutí aj bez ovocia.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Pistáciový koláč
Alica7
Pistáciový koláč
Výborný pistáciový koláč, do ktorého môžete použiť aj iný druh orechov. Recept je na menší pekáčik 20x30 cm.
Vynikajúci bezlepkový ovocný koláč
Kamila
Vynikajúci bezlepkový ovocný koláč
Vláčny ovocný koláč s višňami v bezlepkovej verzii. Je jedno či použijete višne, čerešne, čučoriedky, maliny alebo na menšie kúsky nakrájané marhule