
zdravý koláčik
Ingrediencie
150 | gramov | celozrnné sušienky |
50 | gramov | maslo |
225 | gramov | ricotta |
200 | gramov | žervé |
200 | millilitrov | kyslá smotana |
175 | gramov | kryštálový cukor |
3 | kusov | vajce |
50 | gramov | hladká múka |
1⁄2 | čajová lyžička | mandľová esencia |
2 | polievkové lyžice | kukuričný škrob |
1 | kus | kompót |
Postup
Sušienky rozdrobíme, alebo pomelieme a zmiešame s roztopeným maslom. Tortovú formu vystelieme papierom na pečenie, vtlačíme sušienkovú zmes a dáme na 30. minút do chladničky. Zmiešame ricottu, žervé, smotanu, esenciu a cukor. Zašľaháme vajíčka a preosiatu múku.Náplň rozotrieme na korpus. Rúru vyhrejeme na 170 stupňov a koláčik upečieme- 1 hodinu, kým nebude na okrajoch tuhý a uprostred vláčny. Potom rúru vypneme a koláč necháme ešte 1 hodinu stáť v rúre. Preložíme na tanier, pripravíme si z kompótu želé a koláčik oblejeme. Dáme do chladničky. Podávame.
Namiesto mandľovej esencie je možné pridať likér. Koláčik chutí aj bez ovocia.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Zemiakové bryndzové pirohy
Alica7 | Zemiakové bryndzové pirohy
Zemiakové bryndzové pirohy
Najlepšie domáce pirohy zo zemiakového cesta plnené bryndzovo-zemiakovou plnkou.
Bravčové karé na šampiňónoch
Martuška 123 | Bravčové karé na šampiňónoch
Bravčové karé na šampiňónoch
Šťavnaté bravčové karé dusené na šampiňónoch. Rýchly a chutný recept na obed či večeru z bravčového mäsa pre celú rodinu. Ako príloha sa hodí ryža.