Domáci jahodový džem

Pridal/a Kamila

V tej horúčave jahody tak rýchlo dozrievajú, nestíhame jesť, tak dozrel čas na jahodový džem. Úsmev

Domáci jahodový džem - recept
Porcie
Porcie
Čas prípravy
1 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
1 hod
Celkový čas
2 hod, 30 minút

Ingrediencie

1kilogramjahody
500gramovtrstinový cukor
1čajová lyžičkakyselina citrónová

Inštrukcie

Jahody umyjeme, očistíme, prekrojíme a odvážime. Ja som mala 1 kg zhruba po očistení. Zasypeme cukrom o polovici hmotnosti jahôd, misku prikryjeme a dáme na noc do chladničky

Fľaše na zaváranie a vrchnáky vysterilizujeme vo vriacej vode. Jahody krásne pustia cez noc šťavu, preložíme ich do hrnca s hrubším dnom, môžeme ich popučiť s "pučiakom" na zemiaky a varíme za stáleho miešania cca hodinu. Na záver pridáme citrónovú šťavu, ale kyselinu citrónovú. Či je džem dostatočne hustý, overíme na bielom tanieriku, tak že tam vylejeme lyžičku džemu a stredom prejdeme prstom, ak sa nezleje, a po chvíľke stuhne je hotový.

Džem dávkujem do sterilizovaných fliaš, dôkladne uzavrieme a na cca 10 minút prevrátime hore dnom. Potom otočíme  a necháme v teple vychladnúť.

Fázu, jahody zasypané cukrom som zabudla odfotiť. Úsmev

 

Postup: 

Domáci jahodový džem - recept postup 1
Domáci jahodový džem - recept postup 2
Domáci jahodový džem - recept postup 3
Domáci jahodový džem - recept postup 4
Domáci jahodový džem - recept postup 5
Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (2 hlasy)

Sezónne recepty

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok