
Niečo mňam nielen na veľkonočný stôl
1 | kilogram | bravčový bôčik |
6 | kusov | vajce |
8 | strúčiky | cesnak |
1 | čajová lyžička | mleté korenie |
1 | čajová lyžička | mletá paprika sladká |
1 | čajová lyžička | mletá paprika štipľavá |
1 | čajová lyžička | vegeta |
Bôčik zomelieme, pridáme vajcia, čierne korenie, rascu, sladkú aj štipľavú papriku, zeleninovú koreniacu zmes, soľ, prelisovaný cesnak a dobre vymiešame. Necháme odležať v chlade asi 12 hodín.
Z hmoty vytvarujeme bochník, vložíme do mikroténové vrecka, alebo do vrecka na tlačenku uzatvoríme a vložíme do vriacej vody. Varíme asi 1,5 hodiny.
Uvarenú mortadelu necháme vo vrecku vychladnúť. Po vybalení obalíme mletou paprikou.
Je to veľmi starý recept ale ako dieťa som to mala veľmi rada..
Mnaaaaaaaaaaaaam toto znie celkom dooobre
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Poznám a odporúčam. Úplne som na tento recept zabudla, mávali sme mortadellu ako deti. Ďakujem za pripomenutie, určite spravím .
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Skusim, lebo uz sa zacinam opakovat a nechcem varit stale to iste...vyzera to super
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Joj, toto som už dááávno nerobila...dík za pripomenutie
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
do popisu som zabudla napísať rascu !!!