Fánky na plechu

Popis

Je síce po fašiangoch, ale o rok, ako keby ste našli:)
Fánky na plechu - recept

Zhrnutie

Porcie
kusov
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
30 minút

Ingrediencie

40dekagramyhladká múka
1kushera
1kuskyslá smotana
1kusžĺtok
 štipkasoli

Inštrukcie

Všetky ingrediencie zmiešame. Cesto je trochu lepkavé, ale to je v poriadku. Pomúčenú hrudu cesta zabalíme do fólie odložíme do chladničky na celú noc. Na druhý deň cesto rozdelíme na 2 polovice. Každú časť rozvaľkáme na pomúčenej doske na cca 4-5 mm hrubé cesto a pokrájame na štvorce, každý štvorec v strede narežeme. Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a posypeme vanilkovým cukrom (áno, dobre čítate, cukrujeme ešte pred pečením:)) Doba pečenia 25-30 minút. Teplotu som rozohriala na 180 stupňov, keď som dala fánky piecť, zapla som ventilátor v rúre a teplotu stiahla na 150 stupňov. Po upečení môžete ešte posypať fánky práškovým cukrom.

Postup: 

Fánky na plechu - recept postup 1
Fánky na plechu - recept postup 2
0
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené

Komentáre

Aká si ty šikovná, Tlieskam vyzerajú úžasne. Áno

Boli u nás cez víkend rodičia. Mama prišla aj s receptom, tak som piekla s technickou podporou v podobe mamy za chrbtom Veľký úsmev

Niet nad technicku a moralnu podporu mamy. Úsmev

Inak fašiangy sú vraj tento rok do 18.februara?

To mi odľahlo, som v limite ÚsmevÚsmevÚsmev

nooo, toto je zas iný recepis...ale vyzerajú chrumkavo Úsmev

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.