Je síce po fašiangoch, ale o rok, ako keby ste našli:)

Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 10 minút |
Čas varenia / pečenia | 30 minút |
Celkový čas | 40 minút |
Ingrediencie
40 | dekagramy | hladká múka |
1 | kus | Hera |
1 | kus | kyslá smotana |
1 | kus | žĺtok |
štipka | soľ |
Inštrukcie
Všetky ingrediencie zmiešame. Cesto je trochu lepkavé, ale to je v poriadku. Pomúčenú hrudu cesta zabalíme do fólie odložíme do chladničky na celú noc.
Na druhý deň cesto rozdelíme na 2 polovice. Každú časť rozvaľkáme na pomúčenej doske na cca 4-5 mm hrubé cesto a pokrájame na štvorce, každý štvorec v strede narežeme.
Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a posypeme vanilkovým cukrom (áno, dobre čítate, cukrujeme ešte pred pečením:))
Doba pečenia 25-30 minút.
Teplotu som rozohriala na 180 stupňov, keď som dala fánky piecť, zapla som ventilátor v rúre a teplotu stiahla na 150 stupňov.
Po upečení môžete ešte posypať fánky práškovým cukrom.
Postup:

