Popis
Je síce po fašiangoch, ale o rok, ako keby ste našli:)

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 30 minút |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas | 30 minút |
Ingrediencie
40 | dekagramy | hladká múka |
1 | kus | hera |
1 | kus | kyslá smotana |
1 | kus | žĺtok |
štipka | soli |
Inštrukcie
Všetky ingrediencie zmiešame. Cesto je trochu lepkavé, ale to je v poriadku. Pomúčenú hrudu cesta zabalíme do fólie odložíme do chladničky na celú noc. Na druhý deň cesto rozdelíme na 2 polovice.
Každú časť rozvaľkáme na pomúčenej doske na cca 4-5 mm hrubé cesto a pokrájame na štvorce, každý štvorec v strede narežeme.
Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a posypeme vanilkovým cukrom (áno, dobre čítate, cukrujeme ešte pred pečením:))
Doba pečenia 25-30 minút.
Teplotu som rozohriala na 180 stupňov, keď som dala fánky piecť, zapla som ventilátor v rúre a teplotu stiahla na 150 stupňov.
Po upečení môžete ešte posypať fánky práškovým cukrom.
Postup:


- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
Komentáre
Aká si ty šikovná,
vyzerajú úžasne. 
Boli u nás cez víkend rodičia. Mama prišla aj s receptom, tak som piekla s technickou podporou v podobe mamy za chrbtom
Niet nad technicku a moralnu podporu mamy.
Inak fašiangy sú vraj tento rok do 18.februara?
To mi odľahlo, som v limite


nooo, toto je zas iný recepis...ale vyzerajú chrumkavo