
M.á.r.i.a
Fašiangy sú tu a k nim neodmysliteľne patrie šišky, krapne, fánky...
400 | gramov | hladká múka špeciál |
3 | kusov | žĺtok |
50 | gramov | práškový cukor |
100 | gramov | maslo |
1 | kus | vanilkový cukor |
3 | polievkové lyžice | kyslá smotana |
2 | polievkové lyžice | rum |
1⁄2 | kus | prášok do pečiva |
2 | štipky | sóda bikarbóna |
1 | štipka | soľ |
Ešte potrebujeme: | ||
olej | ||
mrkva |
Do misy preosejeme múku, pridáme prášok do pečiva, sódu bikarbónu, práškový cukor, vanilkový cukor, soľ a premiešame, nastrúhame do toho maslo, pridáme kyslú smotanu, rum, žĺtka, dobre prepracujeme, vyvaľkáme na 2 až 3 mm. do tvaru obdĺžnika.
Vykrajovátkom alebo nožom nakrájame na 3 pásiky, potom ich nakrájame do tvaru kosoštvorca a narežeme stred a jeden koniec prevlečte
Zohreje si olej a vysmážam na stredne rozohriatom oleji. Do oleja vložím očistenú mrkvu aby sa nám olej nepálil. Ukladám na papierovú servítku a potom dobre pocukrujem.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty