Bravčová panenka v lístkovom ceste

Popis

Vďaka tejto stránke som objavila úžasnú kombináciu šampiňónov a špenátu. Dnes použitá spolu s bravčovou panenkou

Bravčová panenka v lístkovom ceste - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
10 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút
Celkový čas
40 minút

Ingrediencie

1kusbravčová panenka
1kuslístkové cesto
250gramovhnedé šampiňóny
100gramovšpenát
1kusžltko
1polievková lyžicaolej
2štipkysoľ, mleté korenie

Inštrukcie

Panenku osušíme, z každej strany osolíme a okoreníme. Rozpálime olej a krátko opečieme, aby sa z každej strany zatiahla. Odložíme na tanier.

Šampiňóny očistíme a nakrájame na hrubšie plátky. V panvici rozpálime olej, vložíme huby a restujeme asi 8 minút. Pridáme umytý špenát, necháme zapariť. Necháme vychladnúť a na sitku odkvapkať.

Lístkove cesto rozvaľkáme ako na štrúdľu. na polovicu navrstvíme odkvapkanú zmes húb a špenátu, jemne osolíme. Položíme panenku a zatočíme ako štrúdľu. Prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Na povrchu urobíme niekoľko zárezov. Potrieme rozšľahaným žĺtkom a posypeme sezamom. Dáme do rúry vyhriatej asi na 160 stupňov a pečieme asi 15-20 minút alebo do zozlátnutia povrchu.

Podávame napríklad s ryžou a dusenou zeleninou.

Postup: 

Bravčová panenka v lístkovom ceste - recept postup 1
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené

Komentáre

Paráda Áno, k wellingtonu už len zeleninka alebo hubovú omáčku Veľký úsmev...škoda ryže Hambím sa

Nádhera. ÁnoÁnoÁno

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok