Kamila | Zapekané kuracie prsia s brusnicovou omáčkou
Zaujímavá inšpirácia nielen na nedeľný obed. Došla domov staršia dcéra, že také mali v školskej jedálni a bolo to chutné. Vyskúšali sme, ozaj stojí zato, ak občas chcete zmenu.
500 | gramov | kuracie prsia |
1 | kus | brusnicová omáčka |
8 | plátky | syr |
trocha | olej | |
trocha | soľ | |
trocha | mleté čierne korenie |
Kuracie prsia umyjeme, vysušíme, nakrájame na rezne, vyklepeme, osolíme, okoreníme.
Opečieme ich z oboch strán, ja ich zvyknem najprv prudko opiecť a potom ešte chvíľu dusiť pod prikrývkou, dolejem vývar. Stačí však ak ich dostatočne dlho opečiete.
Opečené rezne preložíme na pekáč, natrieme brusnicovou omáčkou (ja som kúpila hotovú, mala by sa dať pripraviť aj "rozvarením" kompótu, z čerstvých, alebo mrazených brusníc).
Rezne prekryjeme plátkami syra a krátko zapečieme.
Podávame so zemiakmi, alebo u nás obľúbenou kombináciou hranolky, ryža.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
dasa_
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
Milujem túto omáčku, pripomína mi detstvo. Okrem klasickej sladkokyslej verzie s kôprom môžete vyskúšať aj verziu s medvedím cesnakom
Zamatová roláda
Slavka K | Zamatová roláda
Zamatová roláda
Vyborný sviatočný zákusok s kakaovým korpusom bez múky a dvoma druhmi krému. Ak chcete aj krém bez múky, môžete múku nahradiť 1,5 balíčkom Zlatého klasu.