
Kamila | Zapekané kuracie prsia s brusnicovou omáčkou
Zaujímavá inšpirácia nielen na nedeľný obed. Došla domov staršia dcéra, že také mali v školskej jedálni a bolo to chutné. Vyskúšali sme, ozaj stojí zato, ak občas chcete zmenu.
500 | gramov | kuracie prsia |
1 | kus | brusnicová omáčka |
8 | plátky | syr |
trocha | olej | |
trocha | soľ | |
trocha | mleté čierne korenie |
Kuracie prsia umyjeme, vysušíme, nakrájame na rezne, vyklepeme, osolíme, okoreníme.
Opečieme ich z oboch strán, ja ich zvyknem najprv prudko opiecť a potom ešte chvíľu dusiť pod prikrývkou, dolejem vývar. Stačí však ak ich dostatočne dlho opečiete.
Opečené rezne preložíme na pekáč, natrieme brusnicovou omáčkou (ja som kúpila hotovú, mala by sa dať pripraviť aj "rozvarením" kompótu, z čerstvých, alebo mrazených brusníc).
Rezne prekryjeme plátkami syra a krátko zapečieme.
Podávame so zemiakmi, alebo u nás obľúbenou kombináciou hranolky, ryža.

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Veľkonočná paska
Kamila | Veľkonočná paska - recept
Veľkonočná paska
Fotorecept na tradičnú veľkonočnú pasku. Recept na kysnutý veľkonočný koláč, ktorý na sviatočnom stole na Veľkú noc jednoducho nesmie chýbať.
Bratislavské rezy
Alica7 | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Klasické a chutné bratislavské rezy ako ich poznáme z cukrárne.