reklama

Lasagne s rukolovým šalátom

Pridal/a SirKikina dňa 17. 07. 2014 - 18:21 - Recepty SirKikina
Lasagne s rukolovým šalátom, Hlavné jedlá, recept, SirKikina

reklama

Talianska klasika so sviežim šalátom

Ingrediencie
1 kus cibuľa
3 strúčiky cesnak
150 gramov slanina prerastená
1 plechovka sekané paradajky
1 kus paradajkový pretlak
800 gramov mleté mäso
250 plátky lasagne
3⁄4 liter mlieko
50 gramov maslo
50 gramov múka
  trocha soľ
  trocha mleté čierne korenie
  trocha oregano
  trocha bazalka
  trocha muškátový oriešok
100 gramov rukola
2 plátky tmavý chlieb
200 gramov tvrdý syr
10 kusov cherry paradajky
  polievková lyžica olivový olej
  trocha citrónová šťava
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Nakrájame cibuľu, 2 strúčiky cesnaku a slaninku na kocky. V hlbokej panvici alebo woku na troche masla ich speníme. Pridáme mleté mäso, na silnom plameni opečieme. Pridáme paradajky aj so šťavou a pretlak, osolíme a okoreníme. Bazalku a oregáno pridáme až pred koncom. Na nízkom plameni dusíme pol hodinu.

Medzitým si pripravíme omáčku. V hrnci roztopíme 50 g masla a zmiešame ho s 50 g múky. Pridáme mlieko, poriadne miešame, aby sa nám nevytvorili hrudky. Necháme zovrieť a pri nízkej teplote necháme 10 minút nezakryté variť. Osolíme, okoreníme a pridáme muškátový orech. Nastrúhame asi 100 g syra.

Rúru predhrejeme na 200 stupňov. Pekáč si vymastíme maslom a nalejeme naň 1 naberačku omáčky. Pokryjeme lasagnovými plátmi (mali by sa troška prekrývať), polejeme 1 naberačkou omáčky, dáme vrstvu mäsa a posypeme hrsťou syra. Pozor aby mäso lasagne poriadne zakrylo, ináč nezmäknú. Opakujeme lasagne, omáčka, mäso, syr, dokým všetko nespotrebujeme. Posledná vrstva by mala byť mäso, na ňom omáčka, syr a hoblinky masla. Dáme do rúry, teplotu znížime na 180 stupňov a pečieme 45 minút.

Rukolové listy umyjeme a dáme do šalátovej misy. Na troche olivového oleja opečieme asi 3 minútky na polky rozrezané cherry paradajky. Nakrájame krajce chleba na kocky a na tej istej panvici ich opečieme so stúčikom cesnaku, pokiaľ nie sú chrumkavé. Zvyšný syr nakrájame na kocky. Všetko vmiešame k rukole, zalejeme olivovým olejom a citrónovou šťavou. Osolíme a dôkladne premiešame. Dobrú chuť! :-)

Doplňujúce poznámky

Určite výborné s červeným vínom :-)

Výnos
4 Porcie
Celkový čas
2 hod
Čas prípravy
2 hod
Čas varenia / pečenia
0 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

Kamila, Št, 17. 07. 2014 - 18:38

(y) Nabudúce prosím pozvať na obed. ;-)

val, Pi, 18. 07. 2014 - 08:51

jaj tak toto som hooodne davno nerobila, zboznujem lasagne (sun)

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama