
Frommykitchendotcom | Mäsové guľky s mrkvou a zemiakmi
Výborný obed
Ingrediencie
300 | gramov | teľacie mäso |
1 | kus | cibuľa |
1 | kus | mrkva |
1 | kus | vajce |
1 | kilogram | zemiak |
3 | polievkové lyžice | kyslá smotana |
100 | millilitrov | voda |
100 | gramov | tvrdý syr |
soľ | ||
olej | ||
čierne korenie |
Postup
Cibuľu nadrobno nakrájame, mrkvu očistíme a nastrúhame. Dáme ich spolu do hrnca a orestujeme na zohriatom oleji. Necháme vychladnúť.
Zemiaky medzitým ošúpeme a pokrájame na kolieska. Vychladnutú cibuľu a mrkvu pridáme k mletému mäsu, okoreníme, osolíme a nakoniec pridáme vajce.
Z hmoty vyformujeme guľky, ktoré ukladáme do naolejovanej nádoby na pečenie. Ukladáme ich do kruhu s nakrájanými zemiakmi ktoré sme tiež osolili. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 20 minút.
Osobitne zmiešame kyslú smotanu s vodou, soľou a korením a zalejeme tým mäsové guľky so zemiakmi. Necháme piecť ďalších 30 minút. Pár minút pred dopečením posypeme strúhaným syrom.

Frommykitchendotcom
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Zemiakové bryndzové pirohy
Alica7 | Zemiakové bryndzové pirohy
Zemiakové bryndzové pirohy
Najlepšie domáce pirohy zo zemiakového cesta plnené bryndzovo-zemiakovou plnkou.
Bravčové karé na šampiňónoch
Martuška 123 | Bravčové karé na šampiňónoch
Bravčové karé na šampiňónoch
Šťavnaté bravčové karé dusené na šampiňónoch. Rýchly a chutný recept na obed či večeru z bravčového mäsa pre celú rodinu. Ako príloha sa hodí ryža.