Výborný obed
300 | gramov | teľacie mäso |
1 | kus | cibuľa |
1 | kus | mrkva |
1 | kus | vajce |
1 | kilogram | zemiak |
3 | polievkové lyžice | kyslá smotana |
100 | millilitrov | voda |
100 | gramov | tvrdý syr |
soľ | ||
olej | ||
čierne korenie |
Cibuľu nadrobno nakrájame, mrkvu očistíme a nastrúhame. Dáme ich spolu do hrnca a orestujeme na zohriatom oleji. Necháme vychladnúť.
Zemiaky medzitým ošúpeme a pokrájame na kolieska. Vychladnutú cibuľu a mrkvu pridáme k mletému mäsu, okoreníme, osolíme a nakoniec pridáme vajce.
Z hmoty vyformujeme guľky, ktoré ukladáme do naolejovanej nádoby na pečenie. Ukladáme ich do kruhu s nakrájanými zemiakmi ktoré sme tiež osolili. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 20 minút.
Osobitne zmiešame kyslú smotanu s vodou, soľou a korením a zalejeme tým mäsové guľky so zemiakmi. Necháme piecť ďalších 30 minút. Pár minút pred dopečením posypeme strúhaným syrom.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
dasa_
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
Milujem túto omáčku, pripomína mi detstvo. Okrem klasickej sladkokyslej verzie s kôprom môžete vyskúšať aj verziu s medvedím cesnakom
Zamatová roláda
Slavka K | Zamatová roláda
Zamatová roláda
Vyborný sviatočný zákusok s kakaovým korpusom bez múky a dvoma druhmi krému. Ak chcete aj krém bez múky, môžete múku nahradiť 1,5 balíčkom Zlatého klasu.