Výborný obed

Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 25 minút |
Čas varenia / pečenia | 50 minút |
Celkový čas | 1 hod, 15 minút |
Ingrediencie
300 | gramov | teľacie mäso |
1 | kus | cibuľa |
1 | kus | mrkva |
1 | kus | vajce |
1 | kilogram | zemiak |
3 | polievkové lyžice | kyslá smotana |
100 | mililitrov | voda |
100 | gramov | tvrdý syr |
soľ | ||
čierne korenie | ||
olej |
Inštrukcie
Cibuľu nadrobno nakrájame, mrkvu očistíme a nastrúhame. Dáme ich spolu do hrnca a orestujeme na zohriatom oleji. Necháme vychladnúť. Zemiaky medzitým ošúpeme a pokrájame na kolieska. Vychladnutú cibuľu a mrkvu pridáme k mletému mäsu, okoreníme, osolíme a nakoniec pridáme vajce. Z hmoty vyformujeme guľky, ktoré ukladáme do naolejovanej nádoby na pečenie. Ukladáme ich do kruhu s nakrájanými zemiakmi ktoré sme tiež osolili. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 20 minút. Osobitne zmiešame kyslú smotanu s vodou, soľou a korením a zalejeme tým mäsové guľky so zemiakmi. Necháme piecť ďalších 30 minút. Pár minút pred dopečením posypeme strúhaným syrom.
Postup:
