
verika92 | Paprčkový perkelt
reklama
Paprčky sú nielen do huspeniny.
Ingrediencie
5 | kusov | bravčové paprčky |
1 | kus | cibuľa |
5 | strúčiky | cesnak |
soľ | ||
mletá červená paprika | ||
300 | millilitrov | lečo |
čierne korenie |
Postup
Paprčky dobre očistíme a dáme variť do osolenej vody. Varíme pomaly asi 3 hodiny, kým pôjde mäso od kosti.
Po miernom vychladnutí mäso oberieme od kostí.
Z vývaru z vrchu odoberieme masť, na ktorej opražíme nakrájanú cibuľu a cesnak, pridáme mäsko, mletú papriku, lečo, korenie, podlejeme vývarom, v ktorom sa paprčky varili a povaríme. Už stačí krátko, dochutíme.
Perkelt chutí s nokerlami.
Doplňujúce obrázky

verika92

verika92

verika92
Výnos
5 Porcie
Celkový čas
4 hod, 30 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
4 hod
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Guláš z bravčového mäsa
Slavka K
Guláš z bravčového mäsa
Poctivý tradičný guláš z bravčového mäsa. Hustý, voňavý a plný chuti – presne taký, aký máme radi 😊
Plnené zemiakové knedličky s mäsom
Slavka K
Plnené zemiakové knedličky s mäsom
Fotorecept na Cepelinai - zemiakové knedličky plnené mäsom. Sú podobné našim pirohom, no v litovskom štýle, sú sýte a výborné.