Šošovicový prívarok s údenou varenou krkovičkou

Popis

Typicke slovenské jedlo :-)

Šošovicový prívarok s údenou varenou krkovičkou - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
45 minút

Ingrediencie

1šálkašošovica
100gramovslanina
1kuscibuľa, cesnak
400gramovudena krkovicka

Inštrukcie

Údenú krkovičku uvaríme s bobkovým listom vo vode cca 10 minút. icku uvarime s bobkovym listom vo vode cca 10 minut. Vyberieme z vody a necháme bokom.

Do údenej vyvarenej vody namočíme pripravenú šošovicu. Dobré je, ak šošovicu pred varením necháme pár hodín napučať vo vode. Našťastie, výhodou šošovice je to, že nie je nevyhnutné namáčať ju, uvarí sa aj bez toho.

Nakrájame si slaninku, cibuľu a cesnak na drobno, orestujeme, pridáme jednu polievkovú lyžicu hladkej múky, trochu červenej papriky pre farbu. Premiešame a zalejeme vodou, varíme do zhustnutia a vlejeme do uvarenej šošovice.

Necháme krátko prevrieť, ochutíme podľa seba, soľ, čierne korenie, ocot... a odstavíme. 

Zohrejeme uvarenú krkovičku a naservírujeme na vrch. Prívarok môžeme ozdobiť opraženou cibuľkou s kôprom. 

Vaše hodnotenie: Žiadne
4
Priemer: 4 (1 hlas)
 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok