
g.promo | Šošovicový prívarok s varenou údenou krkovičkou
Typicke slovenské jedlo :-)
1 | hrnček | šošovica |
100 | gramov | slanina |
1 | kus | cibuľa |
2 | strúčiky | cesnak |
400 | gramov | údená krkovička |
Údenú krkovičku uvaríme s bobkovým listom vo vode cca 10 minút. Vyberieme z vody a necháme bokom.
Do údenej vyvarenej vody namočíme pripravenú šošovicu. Dobré je, ak šošovicu pred varením necháme pár hodín napučať vo vode. Našťastie, výhodou šošovice je to, že nie je nevyhnutné namáčať ju, uvarí sa aj bez toho.
Nakrájame si slaninku, cibuľu a cesnak na drobno, orestujeme, pridáme jednu polievkovú lyžicu hladkej múky, trochu červenej papriky pre farbu. Premiešame a zalejeme vodou, varíme do zhustnutia a vlejeme do uvarenej šošovice.
Necháme krátko prevrieť, ochutíme podľa seba, soľ, čierne korenie, ocot... a odstavíme.
Zohrejeme uvarenú krkovičku a naservírujeme na vrch. Prívarok môžeme ozdobiť opraženou cibuľkou s kôprom.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Pekinské placky
Martuška 123 | Pekinské placky
Pekinské placky
Kysnuté cesto na závin aj rožky - bez kysnutia
JarushkaD | Záviny bez kysnutia
Kysnuté cesto na závin aj rožky - bez kysnutia
Tento recept mám od mojej mamy, takže má určite viac ako 50 rokov. Je výborný. V ceste je droždie, ale netreba čakať na kysnutie. Cesto je výborné na záviny, rožky, šatôčky...