reklama

Šošovicový prívarok s varenou údenou krkovičkou

Pridal/a g.promo dňa 31. 08. 2014 - 20:24 - Recepty g.promo
Šošovicový prívarok s varenou údenou krkovičkou, Hlavné jedlá, recept, g.promo

g.promo | Šošovicový prívarok s varenou údenou krkovičkou


reklama

Typicke slovenské jedlo :-)

Ingrediencie
1 hrnček šošovica
100 gramov slanina
1 kus cibuľa
2 strúčiky cesnak
400 gramov údená krkovička
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Údenú krkovičku uvaríme s bobkovým listom vo vode cca 10 minút.  Vyberieme z vody a necháme bokom.

Do údenej vyvarenej vody namočíme pripravenú šošovicu. Dobré je, ak šošovicu pred varením necháme pár hodín napučať vo vode. Našťastie, výhodou šošovice je to, že nie je nevyhnutné namáčať ju, uvarí sa aj bez toho.

Nakrájame si slaninku, cibuľu a cesnak na drobno, orestujeme, pridáme jednu polievkovú lyžicu hladkej múky, trochu červenej papriky pre farbu. Premiešame a zalejeme vodou, varíme do zhustnutia a vlejeme do uvarenej šošovice.

Necháme krátko prevrieť, ochutíme podľa seba, soľ, čierne korenie, ocot... a odstavíme. 

Zohrejeme uvarenú krkovičku a naservírujeme na vrch. Prívarok môžeme ozdobiť opraženou cibuľkou s kôprom. 

Výnos
4 Porcie
Celkový čas
45 minút
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama