
g.promo | Šošovicový prívarok s varenou údenou krkovičkou
Typicke slovenské jedlo :-)
Ingrediencie
1 | hrnček | šošovica |
100 | gramov | slanina |
1 | kus | cibuľa |
2 | strúčiky | cesnak |
400 | gramov | údená krkovička |
Postup
Údenú krkovičku uvaríme s bobkovým listom vo vode cca 10 minút. Vyberieme z vody a necháme bokom.
Do údenej vyvarenej vody namočíme pripravenú šošovicu. Dobré je, ak šošovicu pred varením necháme pár hodín napučať vo vode. Našťastie, výhodou šošovice je to, že nie je nevyhnutné namáčať ju, uvarí sa aj bez toho.
Nakrájame si slaninku, cibuľu a cesnak na drobno, orestujeme, pridáme jednu polievkovú lyžicu hladkej múky, trochu červenej papriky pre farbu. Premiešame a zalejeme vodou, varíme do zhustnutia a vlejeme do uvarenej šošovice.
Necháme krátko prevrieť, ochutíme podľa seba, soľ, čierne korenie, ocot... a odstavíme.
Zohrejeme uvarenú krkovičku a naservírujeme na vrch. Prívarok môžeme ozdobiť opraženou cibuľkou s kôprom.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Zemiakové bryndzové pirohy
Alica7 | Zemiakové bryndzové pirohy
Zemiakové bryndzové pirohy
Najlepšie domáce pirohy zo zemiakového cesta plnené bryndzovo-zemiakovou plnkou.
Bravčové karé na šampiňónoch
Martuška 123 | Bravčové karé na šampiňónoch
Bravčové karé na šampiňónoch
Šťavnaté bravčové karé dusené na šampiňónoch. Rýchly a chutný recept na obed či večeru z bravčového mäsa pre celú rodinu. Ako príloha sa hodí ryža.