balalajka
Pôvodne sa mali volať veľmi nebezpečné hviezdy, lebo ochutnávať popri pečení vaječný likér je viac než nebezpečné.
250 | gramov | hladká múka |
3⁄4 | čajová lyžička | soľ |
1⁄4 | čajová lyžička | muškátový oriešok |
1⁄2 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
štipka | soľ | |
1 | balík | vanilkový cukor |
40 | gramov | práškový cukor |
100 | millilitrov | vaječný likér |
60 | millilitrov | maslo |
Múku, škoricu, muškátový oriešok, prášok do pečiva, soľ, vanilkový cukor, práškový cukor dobre premiešame v miske.
Potom pridáme vaječný likér a rozpustené maslo.
Vypracované cesto dáme aspoň na 30 min do chladničky.
Z vychladeného cesta vyvaľkáme plát hrubý cca 8 mm a vykrojíme hviezdičky.
Pečieme na 160 st len 8 min.
Necháme ich schladiť na plechu, aby sa nám pri manipulácii nezlomili, úplne vychladnúť ich necháme na mriežke.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
dasa_
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
Milujem túto omáčku, pripomína mi detstvo. Okrem klasickej sladkokyslej verzie s kôprom môžete vyskúšať aj verziu s medvedím cesnakom
Zamatová roláda
Slavka K | Zamatová roláda
Zamatová roláda
Vyborný sviatočný zákusok s kakaovým korpusom bez múky a dvoma druhmi krému. Ak chcete aj krém bez múky, môžete múku nahradiť 1,5 balíčkom Zlatého klasu.