Pôvodne sa mali volať veľmi nebezpečné hviezdy, lebo ochutnávať popri pečení vaječný likér je viac než nebezpečné.

Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 10 minút |
Čas varenia / pečenia | 8 minút |
Celkový čas | 18 minút |
Ingrediencie
250 | gramov | hladká múka |
3⁄4 | čajové lyžičky | soľ |
1⁄4 | čajová lyžička | muškátový oriešok |
1⁄2 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
štipka | soľ | |
1 | balík | vanilkový cukor |
40 | gramov | práškový cukor |
100 | mililitrov | vaječný likér |
60 | mililitrov | maslo |
Inštrukcie
Múku, škoricu, muškátový oriešok, prášok do pečiva, soľ, vanilkový cukor, práškový cukor dobre premiešame v miske.
Potom pridáme vaječný likér a rozpustené maslo.
Vypracované cesto dáme aspoň na 30 min do chladničky.
Z vychladeného cesta vyvaľkáme plát hrubý cca 8 mm a vykrojíme hviezdičky.
Pečieme na 160 st len 8 min.
Necháme ich schladiť na plechu, aby sa nám pri manipulácii nezlomili, úplne vychladnúť ich necháme na mriežke.