Výborná, svieža pochúťka z našich jahôd:))
3 | kusov | kyslá smotana |
1 | kus | vanilkový cukor |
práškový cukor | ||
okrúhle piškóty | ||
jahody |
Najskôr si pripravíme jahodové pyré. Jahody roztlačíme posypeme páškovým cukrom a ponorným mixérom rozmixujeme na pyré.
Kyslé smotany zmiešame s vanilkovým cukrom a práškovým cukrom podľa chuti.
Do pohárov ukladáme striedavo ochutenú kyslú smotanu, piškóty a jahodové pyré. Piškóty sa nasiaknu jahodovým pyré, čím zmäknú a dostanú výbornú jahodovú chuť! Povrch ozdobíme podľa vlastnej fantázie, šľahačkou, posypeme strúhanou čokoládou a ozdobíme mätou. Odložíme do chladu, aby sa chute spojili, aspoň na dve hodiny a podávame.
Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
dasa_
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
Milujem túto omáčku, pripomína mi detstvo. Okrem klasickej sladkokyslej verzie s kôprom môžete vyskúšať aj verziu s medvedím cesnakom
Zamatová roláda
Slavka K | Zamatová roláda
Zamatová roláda
Vyborný sviatočný zákusok s kakaovým korpusom bez múky a dvoma druhmi krému. Ak chcete aj krém bez múky, môžete múku nahradiť 1,5 balíčkom Zlatého klasu.