
Výborné lievance, vhodné nielen na raňajky:))
200 | gramov | polohrubá múka |
50 | gramov | kryštálový cukor |
1 | kus | vanilkový cukor |
1 | štipka | soľ |
1 | kus | prášok do pečiva |
250 | millilitrov | mlieko |
2 | kusov | vajce |
2 | polievkové lyžice | rastlinný olej |
ríbezľový džem | ||
ovocie | ||
olej |
Cesto: múku s práškom do pečiva preosejeme do misy, pridáme polovicu cukru, vanilkový cukor a premiešame. Pridáme mlieko, olej, žĺtky a mixérom na najnižšom stupni vyšľaháme.
Bielky so štipkou soli vyšľaháme do peny a zašľaháme zvyšný cukor. Jemne zamiešame do cesta a necháme postáť asi 10 minút.
Lievance pečieme na vymastenej panvici na miernom ohni, aby sa nepripálili. Keď sa začnú tvoriť bublinky lievance otočíme. Panvicu stačí vymastiť na začiatku iba raz. Spolu ich bolo 30 ks.
Lievance spájame podľa chuti džemom, nutellou, tvarohom. Ja som použila môj domáci ríbezľový džem. Povrch posypeme práškovým cukrom a ozdobíme podľa vlastnej fantázie, napr. ovocím. Sú vynikajúce! Dobrú chuť!
Ďalšie recepty
Dobrý deň, nemusíte čakať, je to na Vás. Ja to robím tak, aby sa všetky suroviny navzájom prepojili...
Ďakujem.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahaaaa - ja že v tom bude iný zázrak a nejak som hľadala aký. Lebo bielka dávajú nadýchanosť cestu a čím dlhšie "stoja", tým viac padajú. A zas je tam dosť prášku do pečiva na množstvo pevných ingrediencií, tak asi účel bol, aby to bolo dosť nadýchané .
Vďaka za odpoveď.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Niet za čo, rada sa stalo
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dobre - pome sa niečo naučiť
.
" Bielky so štipkou soli vyšľaháme do peny a zašľaháme zvyšný cukor. Jemne zamiešame do cesta a necháme postáť asi 10 minút. " ... pýtam sa prečo. Prečo, keď tam dám bielka mám čakať.
Milujem takéto alchymistické zázraky varenia.