
Domáci sirup z akéhokoľvek ovocia,kto aký má rád
Ingrediencie
ovocie | ||
kyselina citrónová | ||
voda | ||
kryštálový cukor | ||
kyselina sorbová |
Postup
Na 1 kg popučeného lubovoľného ovocia zalejeme 1,5 litrom vody a pridáme 50g kyseliny citrónovej.Premiešame a necháme odstáť 24 hodín.Po tejto dobe všetko zlejeme,ovocie odšťavíme a odmeriame koľko je toho litrov.A na 1 liter čistej šťavy pridáme 1 kg kryštálového cukru a na špic noža kyseliny sorbovej.Za občasného miešania necháme cukor roztopiť a nalievame do vysterilizovaných fliaš.Uzatvoríme a uskladníme.
Kyselina sorbová slúži ako konzervant a nemal by sa sirup vôbec pokaziť,aspoň mne sa nikdy neskazil. Kyselinu sorbovú je dostať kúpiť v potravinách.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Zemiakové bryndzové pirohy
Alica7 | Zemiakové bryndzové pirohy
Zemiakové bryndzové pirohy
Najlepšie domáce pirohy zo zemiakového cesta plnené bryndzovo-zemiakovou plnkou.
Bravčové karé na šampiňónoch
Martuška 123 | Bravčové karé na šampiňónoch
Bravčové karé na šampiňónoch
Šťavnaté bravčové karé dusené na šampiňónoch. Rýchly a chutný recept na obed či večeru z bravčového mäsa pre celú rodinu. Ako príloha sa hodí ryža.