
Chutné rezne v jogurtovej marináde
8 | kusov | bravčové rezne |
150 | gramov | biely jogurt |
2 | polievkové lyžice | horčica |
soľ | ||
mleté čierne korenie | ||
1 | čajová lyžička | mletá červená paprika |
1 | kus | cibuľa |
1 | čajová lyžička | zázvor sušený |
Nastrúhaný zázvor alebo sušený zmiešame s 1-2 PL hočice, pridáme nastrúhanú/najemno/ cibuľu, dosolíme, okorením a pridáme 1 čaj.lyž.papriky/môže sa tam pridať i 1 nakrájaná čili paprička/, vznikne nám "pasta", ktorou potierame rezne, stačí trošičku, z oboch strán, ukladáme vo vrstvách do nádoby,vždy 1 vrstvu pokvapkáme jogurtom, lyžicou poroztierame, a znova vrstva rezňov, jogurt,atd..ukladáme to do uzatvárateľnej nádoby,dáme na 12-24 h(môže byť i viac/do chladničky a potom už len pred podávaním opekáme na oleji z oboch strán.Podávame so zemiakmi na všetky spôsoby, s ryžou...
1.-robila som to už aj z morč. a kur. prs, ale aj ked prsia zbožňujeme na všetky spôsoby, tento rcp. nám viac chutí z bravčových rezňov. 2.-vonia to ako cigánska na jarmokoch a jogurt sa tam stratí.
Vyzerá to super, robím trošku inú marinádu a preto vďaka za typ ma weekend!!!Skúsim a ohlásim výsledok!!!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
pre Aliu-viem si to predstaviť aj z jahňaciny, alebo teľaciny..to jedávate?