reklama

Broskyňovo-čokoládová štrúdľa

Pridal/a Kamila dňa 29. 07. 2015 - 23:08 - Recepty Kamila
Broskyňovo-čokoládová štrúdľa, Koláče, recept, Kamila

reklama

Recept s fotopostupom na menej tradičný broskyňový závin z lístkového cesta.

Ingrediencie
1 kus lístkové cesto
2 polievkové lyžice strúhanka
1 polievková lyžica kryštálový cukor
10 gramov maslo
4 kusov broskyňa
100 gramov horká čokoláda
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Strúhanku a cukor opražíme na roztopenom masle, pokial sa cukor nerozpustí a nezačne karamelizovať. Pridáme nakrájané kúsky broskýň a ešte pár minút dusíme. Náplň necháme vychladnúť a na záver k nej primiešame kúsky čokolády.

Lístkové cesto rozvaľkáme, rovnomerne naň rozdelíme náplň, na krajoch vynecháme cca 5cm a zrolujeme. Závin potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme pri teplote cca 190°C cca 35 minút. Po vychladnutí posypeme práskovým cukrom.  Môžeme podávať s vanilkovou zmrzlinou.

Výnos
1 Porcie
Celkový čas
50 minút
Čas prípravy
35 minút
Čas varenia / pečenia
15 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

M.á.r.i.a, Pi, 31. 07. 2015 - 10:41

Tak toto je špica, robievam broskyňovú štrúdlu ale spojenie týchto chutí musí býť lahoda. Ďakujem za inšpiráciu Tlieskam

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama