reklama

Jablková strela so snehom

Pridal/a janka221 dňa 05. 10. 2011 - 14:36 - Recepty janka221
obrázok k receptu

reklama

Výborný jablkový koláč. Rýchlo sa urobí a ešte rýchlejšie zje

Ingrediencie
Cesto:
400 gramov hladká múka
250 gramov maslo
3 polievkové lyžice práškový cukor
1 balík prášok do pečiva
4 kusov žĺtok
Náplň:
1 kilogram jablká
1 balík vanilkový cukor
1 balík škoricový cukor
Sneh:
4 kusov bielok
200 gramov práškový cukor
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Zmäknutý margarín alebo maslo vyšľahať zo žltkami a s cukrom.Pridáme múku a pr.do pečiva, ale to už spolu zmiesime rukou. Cesto vyvaľkáme do obdlžnika a dáme na vymastený plech.

Navrstvíme nastrúhané jablká posypeme vanil. a škoric. cukrom, dáme upiecť do vyhriatej rúry doružova na 180°C. Cca 30 minút

Medzitým si vyšľaháme sneh s cukrom dotuha, ktorý navrstvíme na jablká a dopečieme vrch doružova.

Doplňujúce poznámky

-začala sa oberačka, skúste, doporučujem

Výnos
1 Porcie
Celkový čas
1 hod, 5 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
45 minút

reklama


reklama

dagmarH, St, 05. 10. 2011 - 18:59

je to fakt mňamka, robievam to so všelijakým ovocím, v poslednej dobe to má veľký úspech s červenými ríbezľami - vtedy cesto upiecť tak skoro do hotova, posypať ríbezľami, pokryť snehom a už len rýchlo zapiecť

staronova (bez overenia), Št, 06. 10. 2011 - 20:23

čo treba robiť,aby sneh nepadol po vybratí z rúry?Poradťe....

janka221, Pi, 07. 10. 2011 - 11:53

už aj aj som nad tým rozmýšlala:čo by sa stalo skusiť pridať štipku sody bicarbony a trochu múky?,ja ju pridávam napriklad aj do cesta: odpaľovaných venčekov,alebo ešte som myslela aj na toto:skúsiť šlahať sneh nad parou pridať trochu ml.orechov a trochu múky,teraz sme dojedli koláčik keď ho budem najbližšie piecť určite to skúsim

fidorka, Pi, 07. 10. 2011 - 13:56

Ja robievam podobný koláč,bielka šľahám vždy len nad parou,s cukrom a nakoniec primiešam ovocie,navrstvím na upečené cesto a dám už len zapiecť na dve minútky.Ešte mi sneh nikdy neklesol.

macka 10, Pi, 07. 10. 2011 - 13:54

Dievčatá,mne sneh nepadá. Šľahám ho len volne,ale dávam 28 dkg.cukru kryštál, zapekám cca 3-5 min.na teplote 130oC., musí zostať biely,akonáhle zhnedne, padá. Dúfam,že som poradilaSlnko Slnko

staronova (bez overenia), Po, 24. 10. 2011 - 12:30

v závodnej jedálni na žemľovke bol hnedý sneh a krásne nabehnutý. Výška aj 3 cm. Len sme zírali. Mne by stačil aj nižší. Len aby nepadol.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama