
Výborný jablkový koláč. Rýchlo sa urobí a ešte rýchlejšie zje
Cesto: | ||
400 | gramov | hladká múka |
250 | gramov | maslo |
3 | polievkové lyžice | práškový cukor |
1 | balík | prášok do pečiva |
4 | kusov | žĺtok |
Náplň: | ||
1 | kilogram | jablká |
1 | balík | vanilkový cukor |
1 | balík | škoricový cukor |
Sneh: | ||
4 | kusov | bielok |
200 | gramov | práškový cukor |
Zmäknutý margarín alebo maslo vyšľahať zo žltkami a s cukrom.Pridáme múku a pr.do pečiva, ale to už spolu zmiesime rukou. Cesto vyvaľkáme do obdlžnika a dáme na vymastený plech.
Navrstvíme nastrúhané jablká posypeme vanil. a škoric. cukrom, dáme upiecť do vyhriatej rúry doružova na 180°C. Cca 30 minút
Medzitým si vyšľaháme sneh s cukrom dotuha, ktorý navrstvíme na jablká a dopečieme vrch doružova.
-začala sa oberačka, skúste, doporučujem
čo treba robiť,aby sneh nepadol po vybratí z rúry?Poradťe....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
už aj aj som nad tým rozmýšlala:čo by sa stalo skusiť pridať štipku sody bicarbony a trochu múky?,ja ju pridávam napriklad aj do cesta: odpaľovaných venčekov,alebo ešte som myslela aj na toto:skúsiť šlahať sneh nad parou pridať trochu ml.orechov a trochu múky,teraz sme dojedli koláčik keď ho budem najbližšie piecť určite to skúsim
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja robievam podobný koláč,bielka šľahám vždy len nad parou,s cukrom a nakoniec primiešam ovocie,navrstvím na upečené cesto a dám už len zapiecť na dve minútky.Ešte mi sneh nikdy neklesol.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dievčatá,mne sneh nepadá. Šľahám ho len volne,ale dávam 28 dkg.cukru kryštál, zapekám cca 3-5 min.na teplote 130oC., musí zostať biely,akonáhle zhnedne, padá. Dúfam,že som poradila
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
v závodnej jedálni na žemľovke bol hnedý sneh a krásne nabehnutý. Výška aj 3 cm. Len sme zírali. Mne by stačil aj nižší. Len aby nepadol.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
je to fakt mňamka, robievam to so všelijakým ovocím, v poslednej dobe to má veľký úspech s červenými ríbezľami - vtedy cesto upiecť tak skoro do hotova, posypať ríbezľami, pokryť snehom a už len rýchlo zapiecť