reklama

Jablkový koláč (almas pité)

Pridal/a Martina79 dňa 02. 09. 2012 - 22:27 - Recepty Martina79
Jablkový koláč (almas pité), Koláče, recept, Martina79

reklama

Náš najoľúbenejší jablkový koláč. Recept som zdedila po babke, preto ten druhý názov. Vopred sa ospravedlňujem, ak som ho nenapísala správne. Držala som sa hesla, píš ako počuješ.

Ingrediencie
500 gramov polohrubá múka
70 gramov práškový cukor
200 gramov Hera
1 kus prášok do pečiva
1 kus vajce
1 kus žĺtok
1 kus vanilkový cukor
1 deciliter mlieko
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Všetko spolu zamiesiť. Odporúčam maslo (heru) si vybrať skôr, aby bola mäkká. Keď sú malé vajíčka, dávam 2.

Cesto nechám chvíľu odstáť v chladničke. Medzitým si očistím a nastrúham jablká. Cesto rozdelím na 2 časti. Rozvalkám.

Na vymastený a múkou vysypaný plech pomocou valčeka prenesiem prvé cesto, navrstvím jablká, ktoré osladím van. cukrom a dochutím škoricou a na vrch dám druhé rozvalkané cesto. popichám vidličkou a dám piecť.

Doplňujúce obrázky
Jablkový koláč (almas pité), Koláče, recept, Martina79, 1
Výnos
10 Porcie
Celkový čas
30 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

reklama


reklama

eva m, Ne, 02. 09. 2012 - 23:10

poznam, aj moja mama ho robievala, ozaj fajny Úsmev
Eva Slnko

fantika, Po, 03. 09. 2012 - 00:02

krásny a výborný Úsmev a aj názov napísaný dobre Mrkám

Martina79, Po, 03. 09. 2012 - 09:12

snažila som sa Vyplazený jazyk , po maďarsky neviem ani mäkké f, ale babka ako stará "nitrančanka" rozprávala slovensky, maďarsky, nemecky.... hlavne niektoré názvy napr. koláčov a pod. mi utkveli v pamäti. Slnko

egulivere, Ne, 21. 10. 2012 - 15:39

Ahoj, výborný koláčik, moja mamka hotiež často piekla. Inak, názov máš správne, len na konci by malo byť krátke e. Teraz tento koláčik pečiem ja, len v trochu inom pomere asi na väčší plech: 750g ph múky, 250g Hery, 250g kr. cukru, 2 celé vajcia, 2 žĺtky, jeden prášok do pečiva a 5 PL mlieka, ale je lepšie, ak to dokážeš spracovať bez mlieka. Pekáč netreba vymazať, cesto na spodok nevaľkám, len ho poroztláčam rukami. Plním ho pol na pol postrúhanými jablkami, posypanými škoricovým cukrom a podľa kyslosti jabĺk kr. cukrom, dobre vyžmýkanými, aby cesto nezvlhlo a druhá polovica je tvaroh vymiešaný so žĺtkami a pr. cukrom. Niekedy pre zmenu dávam na vrch mriežku alebo cesto jednoducho dobre schladím a nastrúham. Slnko

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama