reklama

Ľadové kocky

Pridal/a Ip75 dňa 20. 06. 2014 - 14:42 - Recepty Ip75
Ľadové kocky, Koláče, recept, Ip75

reklama

Fantastický krémový koláč , ktorého nikdy nie je dosť

Ingrediencie
Cesto:
4 kusov bielok
4 kusov žĺtok
4 polievkové lyžice kryštálový cukor
3 polievkové lyžice hladká múka
Sirup:
200 gramov kryštálový cukor
250 millilitrov voda
Krém:
80 gramov hladká múka
20 gramov Gustin
500 millilitrov mlieko
120 gramov kryštálový cukor
250 gramov margarín
Poleva:
100 gramov čokoláda
1 polievková lyžica olej
3 polievkové lyžice mlieko
Ostatné:
250 millilitrov šľahačka
  trocha cukor
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Cesto:
4 bielka vyšľaháme so 4 PL cukru, pridáme 4 žĺtka, 3 PL múky a kakao.
Dobre premiešame a vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Pečieme 15 min vo vyhriatej rúre na 200 C. 

Sirup:
200 g cukru dáme do hrnca s 250 ml vody a necháme zovrieť.
Keď začne vrieť, stíšime teplotu a necháme na platni ešte 3 min povrieť na menšej teplote. Necháme trocha ochladiť. 

Ešte teplú piškótu prelejeme teplým sirupom. 

Krém: 
80 g múky, gustin a trošku mlieka (odoberieme od tých 500 ml) vymiešame.
K zvyšnému mlieku pridáme 120g cukru a dáme zohriať (nesmie prevrieť).

Zmes s múkou a gustinom pridáme k mlieku a uvaríme kašu. Necháme vychladnúť. 

Margarín vymiešame s vanilkovým cukrom a pridáme k vychladnutej kaši.

Krém nanesieme na koláč. 

Poleva:
Čokoládu roztopíme s 1 PL oleja a PL mlieka.

Prelejeme koláč a dáme do chladničky. Ja som na to ešte vyšľahala šľahačku v prášku.

Výnos
30 Porcie
Celkový čas
1 hod, 30 minút
Čas prípravy
1 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama