náš rodinný štedrák

Pridal/a Martina79

je to krehký koláč, nie kysnutý. Čím dlhšie stojí, tým je lepší.

náš rodinný štedrák  - recept
Porcie
Porcie
Zdrojstrýko
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
1 hod

Ingrediencie

500gramovhl. múka
250gramovhera
150gramovprášk. cukor
1⁄2kuspdp
1kusvanilk. cukor
 štipkasoli
1kusvajce
2kusyžľtky
150gramovmaku
150gramovorechov
200gramovslivkový kompót (dávala som od oka)
2decilitremlieka (podľa potreby - do plnky)
100gramovcukru
skorica
horuca voda

Inštrukcie

Hl. múku, heru, pr. cukor. PDP, vanilk. cukor, sol, vajce a žĺtka zmiešame spolu. Vymiesime tuhé cesto. Odložíme.

Pripravíme si plnky.

1. orechová: orechy (pomleté), mlieko a cukor spolu zvaríme. Mlieko som pridávala postupne. Podľa potreby. Asi 2 dcl.

2. maková: mak, cukor a mlieko spolu zvaríme. Môžete pridať horúce mlieko a chvíľu povariť. Asi 1 min.

3. Slivková - lekvár dochutíme škoricou a podľa potreby rozriedime horúcou vodou.

Cesto si rozdelíme na 4 časti. Vyvaľkáme prvú. Pomocou valčeka prenesieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Dáme orechovú plnku, rozotrieme. Rozvaľkáme druhý plát. Dáme makovú plnku. Tretí plát - slivkovú plnku. A z poslednej časti cesta urobíme mriežky na vrch koláča. Pečieme asi pri 180°C, aspoň 35 min.

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené

Sezónne recepty

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok