
reklama
Hrnčeková bublanina, jednoduchý svieži koláčik s ovocím
Ingrediencie
4 | kusov | vajce |
1 | hrnček | kryštálový cukor |
2 | hrnčeky | polohrubá múka |
3⁄4 | hrnček | olej |
4 | polievkové lyžice | mlieko |
1 | balík | vanilkový cukor |
1 | balík | prášok do pečiva |
500 | gramov | ovocie |
Postup
Šálka 300 ml
V miske vymiešame celé vajcia spolu s cukrom na hustý krém. Pridáme olej, vanilkový cukor, mlieko, múku s PDP, štipku soli.
Cesto vylejeme na plech a navrch poukladáme ovocie - marhule, ríbezle, čerešne ..., ktoré predtým prípadne posypeme cukrom. Ovocie môžeme aj kombinovať.
Pečieme radšej pomalšie, dozlatista. Hotový koláč pocukrujeme.
Doplňujúce poznámky
V zime chutný s kompótovým ovocím
Výnos
1 Porcie
Celkový čas
55 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
35 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Pistáciový koláč
Alica7
Pistáciový koláč
Výborný pistáciový koláč, do ktorého môžete použiť aj iný druh orechov. Recept je na menší pekáčik 20x30 cm.
Vynikajúci bezlepkový ovocný koláč
Kamila
Vynikajúci bezlepkový ovocný koláč
Vláčny ovocný koláč s višňami v bezlepkovej verzii. Je jedno či použijete višne, čerešne, čučoriedky, maliny alebo na menšie kúsky nakrájané marhule