Výbornú šťavnatú žemľovku pripravíte aj s marhuľami. Zjednodušila som prípravu, aj tak sa rýchlo zjedla. Ak nemáte čerstvé marhule, môžete použiť kompót.
Vyskúšala som nový veľmi jednoduchý ovocný koláč. Aj keď viac mi pripomínal ryžový nákyp, chutila doma všetkým. Ja som použila bezlepkové ovsené vločky a rastlinné mlieko.
Fantastický šťavnatý koláč s marhuľami. Bola to taká rýchlovka od samotného pečenia až po zjedenie. U nás v rodine už tradične bez lepku a mliečnych výrobkov, s klasickou múkou bude ešte lepší.
Aj bezlepkový ovocný koláč môže chutiť výborne. Tento je navyše aj mlieka, takže neobsahuje kazeín ani laktózu. Ak do receptu dáte špaldovú celozrnnú múku, prípadne klasickú polohrubú a namiesto vody mlieko, koláč bude tiež skvelý. Na veľký plech treba použiť väčšiu šálku 330 ml.