Počas sviatkov u nás nesmeli chýbať.

Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas |
Ingrediencie
Cesto: | ||
150 | gramov | práškový cukor |
250 | gramov | maslo |
6 | kusy | vajce |
250 | gramov | polohrubá múka |
1 | kus | prášok do pečiva |
50 | mililitrov | rum |
Poleva: | ||
250 | gramov | práškový cukor |
50 | mililitrov | rum |
trocha | voda |
Inštrukcie
Žĺtka, zmäknuté maslo a cukor vyšľaháme do peny, pridáme rum. Primiešame múku s práškom do pečiva a na záver zľahka sneh z bielkov. Upečieme na vymastenom a múkou vysypanom plechu.
Cukor, rum a trochu vriacej vody vymiešame na polevu a rozotrieme ju ešte na horúci korpus. Hneď začneme vykrajovať mesiačiky, buď okrúhlou formičkou, alebo pohárom s "ostrým" okrajom. Formičku alebo pohár, môžeme počas vykrajovania oplachovať v horúcej vode v pohári, aby nám poleva pri vykrajovaní nepraskala.
Postup:
