
Edit | Rumové mesiačiky
Počas sviatkov u nás nesmeli chýbať.
Cesto: | ||
150 | gramov | práškový cukor |
250 | gramov | maslo |
6 | kusov | vajce |
250 | gramov | polohrubá múka |
1 | kus | prášok do pečiva |
50 | millilitrov | rum |
Poleva: | ||
250 | gramov | práškový cukor |
50 | millilitrov | rum |
trocha | voda |
Žĺtky, zmäknuté maslo a cukor vyšľaháme do peny, pridáme rum. Primiešame múku s práškom do pečiva a na záver zľahka sneh z bielkov. Upečieme na vymastenom a múkou vysypanom plechu.
Cukor, rum a trochu vriacej vody vymiešame na polevu a rozotrieme ju ešte na horúci korpus. Hneď začneme vykrajovať mesiačiky, buď okrúhlou formičkou, alebo pohárom s "ostrým" okrajom. Formičku alebo pohár, môžeme počas vykrajovania oplachovať v horúcej vode v pohári, aby nám poleva pri vykrajovaní nepraskala.

Edit
rumove rozky , tieto ma rad kazdy. Ako deti sme sa tesili, ze je to kolac s alkoholom
. A teraz ich miluje aj moj krpec. Aj my robievame tmave. Tieto svetle robievame ako citronove(citronova poleva).
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Super klasika.
Ja mám utkvelú predstavu že maju byť tmavé, teda u nás sme ich robievali bud z dvojakého cesta alebo tmavé. Mala som ich veľmi rada ako dieťa a kým boli deti menšie tak som ich robila veľmi často, potom nejako išli do zabudnutia.