Rýchly, netradičný závin, plnka môže byť ľubovoľná
Ingrediencie
| 10 | polievkové lyžice | olej |
| 15 | plátky | mlieko |
| 1 | kus | vajce |
| 1 | polievková lyžica | kryštálový cukor |
| 300 | polohrubá múka | |
| 1 | prášok do pečiva | |
| 1⁄2 | kilogram | jablko |
| trocha | cukor | |
| 100 | gramov | strúhanka |
| trocha | škorica |
Postup
V miske rozšľaháme olej, mlieko, vajce a cukor.
Do tohto postupne prisypeme toľko múky s práškom do pečiva, aby vzniklo jemné, vláčne cesto, ktoré sa dá rozvaľkať.
Vypracovať rukami, rozdeliť na polovice, rozvaľkať na 5 mm v tvare obdĺžnika.
Posypať strúhankou, poukladať jablká, či už strúhané, krájané, pocukriť, poškoricovať...
Môže byť aj maková, kokosová či tvarohová plnka.
Cesto zrolujeme do závinu, popicháme vidličkou a pečieme do zlatožlta.
Múka môže byť aj celozrnná a cukor trstinový alebo nejaký zdravší.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty