
Rada robievam toto cesto aj keď robím záviny na spôsob štrúdlí alebo z neho robím rožky s rôznymi plnkami. Dobre sa s ním robí, nemusím ho použiť hneď celá vo fólii môže na mňa počkať v chladničke.
400 | gramov | hladká múka špeciál |
250 | gramov | Cera |
11 | polievkové lyžice | voda |
štipka | soľ | |
250 | gramov | tvaroh jemný hrudkovitý |
1 | kus | vanilkový cukor |
2 | kusov | žĺtok |
100 | gramov | čučoriedky |
Zo surovín zamiesime cesto, zabalíme do fólie a necháme do rána v chladničke. Vyvaľáme na pomúčenej doske na asi 3-4 mm plát. Nakrájame na obĺžniky prližne 8 x 13 cm.
Na jednej užšej strane si ho 3-+4 krát narežeme. Na druhú stranu dáme lyžicu tvarohovej plnky - tvaroh, vanilkový cukor, žĺtko vymiešať, do tvarohu som vtačila čučoriedky (alebo podľa chuti dávam aj puding s nastrúhanými jablkami, čisté ovocie, makovú, orechov plnku).
Okraje potrieme vodou, cesto prehneme cez plnku a zatlačíme. Môžeme potrieť vajíčkom, ja nezvyknem. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 st. priližne 15-20 min. Ešte teplé posypeme cukrom.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Pekinské placky
Martuška 123 | Pekinské placky
Pekinské placky
Recept na výborný nedeľný obed z kuracích pŕs. Vďaka marináde so sójovou omáčkou budú ozaj výborné.
Kysnuté cesto na závin aj rožky - bez kysnutia
JarushkaD | Záviny bez kysnutia
Kysnuté cesto na závin aj rožky - bez kysnutia
Tento recept mám od mojej mamy, takže má určite viac ako 50 rokov. Je výborný. V ceste je droždie, ale netreba čakať na kysnutie. Cesto je výborné na záviny, rožky, šatôčky...