Popis
Rada robievam toto cesto aj keď robím záviny na spôsob štrúdlí alebo z neho robím rožky s rôznymi plnkami. Dobre sa s ním robí, nemusím ho použiť hneď celá vo fólii môže na mňa počkať v chladničke.

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 30 minút |
Čas varenia / pečenia | 20 minút |
Celkový čas | 50 minút |
Ingrediencie
400 | gramov | hladká múka špeciál |
250 | gramov | stuženého tuku (Cera, Iva) |
11 | polievkové lyžice | vlažná voda, štipka soli |
250 | gramov | tvaroh jemný hrudkový |
1 | kus | vanilkový cukor |
2 | kusy | žĺtka |
100 | gramov | CUCORIEDKY |
Inštrukcie
Zo surovín zamiesime cesto, zabalíme do fólie a necháme do rána v chladničke. Vyvaľáme na pomúčenej doske na asi 3-4 mm plát. Nakrájame na obĺžniky prližne 8 x 13 cm. Na jednej užšej strane si ho 3-+4 krát narežeme.. Na druhú stranu dáme lyžicu tvarohovej plnky - tvaroh, vanilkový cukor, žĺtko vymiešať, do tvarohu som vtačila čučoriedky (alebo podľa chuti dávam aj puding s nastrúhanými jablkami, čisté ovocie, makovú, orechov plnku). Okraje potrieme vodou, cesto prehneme cez plnku a zatlačíme. Môžeme potrieť vajíčkom, ja nezvyknem. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 st. priližne 15-20 min. Ešte teplé posypeme cukrom.
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť