
Vyskúšala som slivkový koláč s makom, orechmi, boli skvelé. Rovnako dobrá kombinácia je aj s kokosom. Slivky sú vďačné ovocie do koláčov.
Korpus: | ||
125 | gramov | maslo |
2⁄3 | hrnček | kryštálový cukor |
2 | kusov | vajce |
1 1⁄2 | hrnčeky | bezlepková múka |
1⁄2 | hrnček | kokos strúhaný |
2 | čajové lyžičky | prášok do pečiva |
1⁄4 | hrnček | mlieko |
Poleva: | ||
100 | millilitrov | šľahačková smotana |
1 | kus | vajce |
1⁄2 | hrnček | kokos |
1⁄2 | hrnček | mleté orechy |
2 | polievkové lyžice | cukor |
500 | gramov | slivky |
Ak nepečiete bezlepkovú verziu, môžete použiť klasickú polohrubú múku alebo celozrnnú.
Cesto:
Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom do peny. Po jednom primiešame vajíčka izbovej teploty. (Keď sú studené, hmota sa trochu zrazí, nevadí, múka to spraví. ) Múku zmiešame s práškom do pečiva a primiešame k cestu na striedačku s mliekom. Na záver zľahka primiešame kokos. Cesto rozotrieme do vymastenej a múkou vyspypane formy,
Slivky umyjeme, odkôstkujeme a polovičky nahusto "vsunieme" do cesta. Pečieme pri teplote cca 180°C cca 45 minút.
Poleva:
Vajíčko vymiešame s cukrom, primiešame smotanu a orechy s kokosom. Vyberieme koláč z rúry, zalejeme hmotou a pečieme eštecca 15 -20 minút.









- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Pekinské placky
Martuška 123 | Pekinské placky
Pekinské placky
Kysnuté cesto na závin aj rožky - bez kysnutia
JarushkaD | Záviny bez kysnutia
Kysnuté cesto na závin aj rožky - bez kysnutia
Tento recept mám od mojej mamy, takže má určite viac ako 50 rokov. Je výborný. V ceste je droždie, ale netreba čakať na kysnutie. Cesto je výborné na záviny, rožky, šatôčky...