
reklama
Pre maškrtníkov
Ingrediencie
Cesto: | ||
8 | kusov | bielok |
500 | gramov | kryštálový cukor |
5 | polievkové lyžice | detská krupica |
1 | polievková lyžica | citrónová šťava |
Krém: | ||
5 | polievkové lyžice | hladká múka |
8 | kusov | žĺtok |
9 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
4 | decilitre | mlieko |
250 | gramov | margarín |
200 | gramov | mleté orechy |
Ostatné: | ||
4 | balíky | šľahačka v prášku |
Postup
Cesto:
Z 8 bielok a 500g kryštálového cukru vyšľaháme sneh, ku zmesi primiešame 5 PL krupice a 1 PL šťavy z citróna.
Pripravíme si plech, ktorý obrátime, pomastíme a pomúčime. Na takto obrátený plech rozotrieme hmotu a pečieme vo vyhriatej rúre do ružova.
Vychladenú piškótu rozrežeme na 2 časti. Opatrne ju po upečení oddelíme nožom od plechu.
Krém:
4 dc Mlieko, 8 žĺtky, 5 PL hl múka, 9 PL kr. cukor - uvaríme krém. K vychladenému krému pridáme margarín a mleté orechy.
Plníme nasledovne: piškóta, krém, piškóta, krém.
Vyšľaháme šľahačku v prášku a celý koláč ňou pokryjeme.
Výnos
25 Porcie
Celkový čas
45 minút
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty