
melisa | Šťavnatý rebarborovo-černicový koláč s tvarohom
Naozaj vynikajúci a jednoduchý hnrčekový rebarborový koláčik
Ingrediencie
3 | hrnčeky | polohrubá múka |
1 1⁄2 | hrnčeky | cukor krupica |
2 | kusov | vajce |
1⁄2 | hrnček | olej |
1 1⁄2 | hrnčeky | mlieko |
1 | kus | prášok do pečiva |
rebarbora | ||
černice | ||
250 | gramov | tvaroh jemný hrudkovitý |
1 | kus | vanilkový cukor |
2 | polievkové lyžice | práškový cukor |
1 | polievková lyžica | Zlatý klas |
Postup
1 hrnček = 250 ml.
Najskôr si pripravíme rebarboru, množstvo podľa potreby. Rebarboru očistíme, nakrájame na kúsky, posypeme kryštálovým cukrom, aby pustila šťavu.
Cesto: Vajcia vyšľaháme s cukrom, pridáme striedavo olej a mlieko. Zamiešame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva.
Tvarohová náplň: Tvaroh zmiešame s vanilkovým a práškovým cukrom, Zlatým klasom.
Cesto rozotrieme na plech vymastený a pomúčený. Na povrch uložíme rebarboru, striedavo černice a kôpky tvarohu.
Plech rozmer 30x40 cm. Teplota 180°C 25 minút alebo podľa potreby.
Necháme vyhladnúť, posypeme práškovým cukrom a pokrájame na kocky.
Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Omeleta
Alica7 | Omeleta
Omeleta
Chutná omeleta s kukuricou alebo hráškom vhodná nielen na raňajky.
Zemiakové bryndzové pirohy
Alica7 | Zemiakové bryndzové pirohy
Zemiakové bryndzové pirohy
Najlepšie domáce pirohy zo zemiakového cesta plnené bryndzovo-zemiakovou plnkou.