reklama

Šťavnatý rebarborovo-černicový koláč s tvarohom

Pridal/a melisa dňa 16. 07. 2021 - 18:04 - Recepty melisa
Šťavnatý rebarborovo-černicový koláč s tvarohom, Koláče, recept, melisa

melisa | Šťavnatý rebarborovo-černicový koláč s tvarohom


reklama

Naozaj vynikajúci a jednoduchý hnrčekový rebarborový koláčikSlnko

Ingrediencie
3 hrnčeky polohrubá múka
1 1⁄2 hrnčeky cukor krupica
2 kusov vajce
1⁄2 hrnček olej
1 1⁄2 hrnčeky mlieko
1 kus prášok do pečiva
  rebarbora
  černice
250 gramov tvaroh jemný hrudkovitý
1 kus vanilkový cukor
2 polievkové lyžice práškový cukor
1 polievková lyžica Zlatý klas
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

1 hrnček =  250 ml.

Najskôr si pripravíme rebarboru, množstvo podľa potreby. Rebarboru očistíme, nakrájame na kúsky, posypeme kryštálovým cukrom, aby pustila šťavu. 

Cesto: Vajcia vyšľaháme s cukrom, pridáme striedavo olej a mlieko. Zamiešame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva.

Tvarohová náplň: Tvaroh zmiešame s vanilkovým a  práškovým cukrom, Zlatým klasom.

Cesto rozotrieme na plech vymastený a pomúčený. Na povrch uložíme rebarboru, striedavo černice a kôpky tvarohu.

Plech rozmer 30x40 cm. Teplota 180°C 25 minút alebo podľa potreby.

Necháme vyhladnúť, posypeme práškovým cukrom a pokrájame na kocky.

Dobrú chuť!

Výnos
1 plech
Celkový čas
1 hod
Čas prípravy
35 minút
Čas varenia / pečenia
25 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama