
melisa | Šťavnatý rebarborovo-černicový koláč s tvarohom
Naozaj vynikajúci a jednoduchý hnrčekový rebarborový koláčik
3 | hrnčeky | polohrubá múka |
1 1⁄2 | hrnčeky | cukor krupica |
2 | kusov | vajce |
1⁄2 | hrnček | olej |
1 1⁄2 | hrnčeky | mlieko |
1 | kus | prášok do pečiva |
rebarbora | ||
černice | ||
250 | gramov | tvaroh jemný hrudkovitý |
1 | kus | vanilkový cukor |
2 | polievkové lyžice | práškový cukor |
1 | polievková lyžica | Zlatý klas |
1 hrnček = 250 ml.
Najskôr si pripravíme rebarboru, množstvo podľa potreby. Rebarboru očistíme, nakrájame na kúsky, posypeme kryštálovým cukrom, aby pustila šťavu.
Cesto: Vajcia vyšľaháme s cukrom, pridáme striedavo olej a mlieko. Zamiešame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva.
Tvarohová náplň: Tvaroh zmiešame s vanilkovým a práškovým cukrom, Zlatým klasom.
Cesto rozotrieme na plech vymastený a pomúčený. Na povrch uložíme rebarboru, striedavo černice a kôpky tvarohu.
Plech rozmer 30x40 cm. Teplota 180°C 25 minút alebo podľa potreby.
Necháme vyhladnúť, posypeme práškovým cukrom a pokrájame na kocky.
Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Guláš z bravčového mäsa
Slavka K | Guláš z bravčového mäsa
Guláš z bravčového mäsa
Poctivý tradičný guláš z bravčového mäsa. Hustý, voňavý a plný chuti – presne taký, aký máme radi 😊
Plnené zemiakové knedličky s mäsom
Slavka K | Plnené zemiakové knedličky s mäsom
Plnené zemiakové knedličky s mäsom
Fotorecept na Cepelinai - zemiakové knedličky plnené mäsom. Sú podobné našim pirohom, no v litovskom štýle, sú sýte a výborné.