
M.á.r.ia | Vianočná štóla
Pre Vianocami pečiem v predstihu medovníky a vianočnú štólu, pretože pri nich platí, že čím staršie, tým lepšie.
500 | gramov | hladká múka |
200 | gramov | cukor krupica |
2 | kusov | vajce |
1 | kus | prášok do pečiva |
1 | kus | vanilkový cukor |
150 | gramov | maslo |
50 | gramov | bravčová masť |
250 | gramov | tvaroh |
120 | gramov | orechy |
120 | gramov | kandizovaná pomarančová kôra |
trocha | hrozienka | |
trocha | brusnice | |
Dokončenie: | ||
50 | gramov | maslo |
trocha | práškový cukor |
Múku preosejem do misky, pridám prášok do pečiva, vanilkový cukor, tvaroh, obidva tuky.
Vajíčka s cukrom vyšľahám do peny a pridám do múky. Vypracujem cesto a na záver do neho zapracujem orechy a ovocie.
Rozdelím na polovicu a vytvarujem šúľky, dám na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 st. 40 minút.
Po upečení ešte teplé natriem rozpusteným maslom a posypem práškovým cukrom.
Nechám dobre vychladnúť, zabalím pevne do alobalu a môže do Vianoc oddychovať ... čím je staršia tým lepšia, vláčnejšia.
Ďalšie recepty
myslím, že nič nepokazíš
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja fakt masť nemám a chcem štólu. Keď dám viac masla, myslíš, že to bude veľký rozdiel?