
Je to notoricky známy recept, ale z úcty k tomu, že tak dobre chutí, som ho predsa len pridala.
500 | gramov | kuracie prsia |
1 | plechovka | kukurica |
250 | millilitrov | šľahačková smotana |
100 | gramov | šunka |
2 | polievkové lyžice | kečup |
2 | strúčiky | cesnak |
1⁄2 | čajová lyžička | oregano |
1⁄2 | čajová lyžička | korenie |
1⁄2 | čajová lyžička | vegeta |
trocha | soľ | |
1 | polievková lyžica | sójová omáčka |
trocha | maslo | |
trocha | Solamyl |
Na masle orestujeme na pásiky pokrájané mäso, osolíme, okoreníme, polejeme sójovou omáčkou, dáme trochu vegety a miešame, pridáme kukuricu, kečupu toľko aby vznikla "kašovitá konzistencia", zakryjeme a podusíme, keď je mäso mäkké, pridáme šunku-pásiky, smotanu a príp. zahustíme trochou solamylu rozmiešaného v troške mlieka, pridáme oregano, 1-2 strúč. pretlač.cesnaku, prevaríme a odstavíme. Má to ružovkavú farbu a najviac to v našaj famílii chutí s bielymi ryžovými cestovinami.
Môj syn by ma za toto jedlo nosil aj na rukách a je ho dovtedy, kým sa nminie.
vyzerá to lákavo
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Uz som tento recept skusala a fakt je to velmi chutne.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja to robievam aj zo sojoveho masa.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
To akoze je "gemerske" kvoli tej sojovej omacke???