reklama

Kuracie po gemersky

Pridal/a maxi dňa 08. 02. 2007 - 16:48 - Recepty maxi
obrázok k receptu

reklama

Je to notoricky známy recept, ale z úcty k tomu, že tak dobre chutí, som ho predsa len pridala.

Ingrediencie
500 gramov kuracie prsia
1 plechovka kukurica
250 millilitrov šľahačková smotana
100 gramov šunka
2 polievkové lyžice kečup
2 strúčiky cesnak
1⁄2 čajová lyžička oregano
1⁄2 čajová lyžička korenie
1⁄2 čajová lyžička vegeta
  trocha soľ
1 polievková lyžica sójová omáčka
  trocha maslo
  trocha Solamyl
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Na masle orestujeme na pásiky pokrájané mäso, osolíme, okoreníme, polejeme sójovou omáčkou, dáme trochu vegety a miešame, pridáme kukuricu, kečupu toľko aby vznikla "kašovitá konzistencia", zakryjeme a podusíme, keď je mäso mäkké, pridáme šunku-pásiky, smotanu a príp. zahustíme trochou solamylu rozmiešaného v troške mlieka, pridáme oregano, 1-2 strúč. pretlač.cesnaku, prevaríme a odstavíme. Má to ružovkavú farbu a najviac to v našaj famílii chutí s bielymi ryžovými cestovinami.

Môj syn by ma za toto jedlo nosil aj na rukách a je ho dovtedy, kým sa nminie.

Výnos
4 Porcie
Celkový čas
30 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

reklama


reklama

ellinka51, Št, 09. 07. 2009 - 14:00

To akoze je "gemerske" kvoli tej sojovej omacke???Veľký úsmev

klička, Št, 09. 07. 2009 - 14:34

Uz som tento recept skusala a fakt je to velmi chutne. Áno

lusesita, Št, 09. 07. 2009 - 17:50

ja to robievam aj zo sojoveho masa.Mrkám

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama