
M.á.r.i.a | Špagety ala vongole
Dostať sa k čerstvým mušliam a nevyužiť ich hneď by bol hriech...
400 | gramov | špagety |
1⁄2 | kus | citrón |
soľ | ||
mleté korenie | ||
1 | kilogram | mušle |
3 | strúčiky | cesnak |
3 | polievkové lyžice | olivový olej |
1 | deciliter | biele víno |
1 | zväzok | petržlenová vňať |
Mušle umyjeme a necháme hodinu namočené v studenej vode, v ktorej sme rozpustili lyžičku morskej soli.
Na panvicu dáme olivový olej a nadrobno nakrájaný cesnak a osmažíme. Pridáme víno, citrónovú šťavu a mušle, nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať a dusíme, kým sa mušle neotvoria. Tie, ktoré sa neotvoria vyhodíme.
Uvarené špagety pridáme na panvicu s mušľami, dobre premiešame, aby sa všetky namočili v šťave necháme chvíľočku prehriať.
Špagety rozdelíme do tanierov, obložíme mušľami a polejeme zvyškom šťavy. Podávame horúce.
Tieto špagety sa neposýpajú syrom aby sa nestratila chuť morských plodov. Ozdobila som čerstvými klíčkami a cherry paradajkou.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Kapustnica
Alica7
Kapustnica
Klasická domáca kapustnica s mäsom, klobásou a hríbami.
Bublanina
Alica7 | Bublanina
Bublanina
Vynikajúca vláčna bublanina s jahodami. Recept je na menší pekáč 20x30 cm, ovocie môžete použiť ľubovoľné.